В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Скловата Ізовер – огляд основної продукції виробника

Скловата-ізовер.jpg

Бренд скловати ISOVER, яку ми знаємо в Україні, є частиною Французького концерну Saint-Gobain. В Україну компанія прийшла в 1996 році, крім волокнистих тепло- і звукоізоляторів, компанія випускає скло для панорамних фасадів, склосітки та будівельні суміші.

Але в даній статті ми познайомимося з рулонною скловатою і скловатою в плитах для теплоізоляції в цивільному будівництві.

Область застосування і види утеплювачів від Isover

Ізовер Профі фото.jpg

Ізовер Скатна покрівля фото.jpg

  1. ISOVER-Профі – утеплювач з підвищеною 3-D пружністю. Міцно фіксується і не просідає на похилих і навіть вертикальних поверхнях. Коефіцієнт теплопровідності Ізовер-Профі не більш (λ10=0,037 Вт/(м*K). Підходить для:

      утеплення скатної покрівлі; каркасних стін і перегородок; колодязної кладки; утеплення стін зсередини (особливо лоджії і балкони);

    Допускається утеплення стін під сайдинг, правда це на межі щільності і пружності матеріалу, і потрібна часта горизонтальна і вертикальна обрешітка, дешевше взяти утеплювач більшої жорсткості.

  2. ISOVER-Скатна покрівля – в плитах. Головна особливість в спеціальній обробці зовнішнього шару. Ізовер-Скатна покрівля – надзвичайно стійкий до намокання. Навіть допускається монтаж під час дрібного дощу. З укладанням вітрозахисної мембрани відразу по утеплювачу. Підходить для:

    • Утеплення скатної покрівлі;
    • Утеплення стін під сайдинг – але також потрібна сильно розвинена обрешітка;
    • Каркасні стіни і перегородки.
  3. Ізовер Теплий Дім фото.png

    Ізовер-Штукатурний-фасад.jpg

  4. ISOVER-Теплий дім. Прийшов на зміну Ізовер-Класик. Недорогий м'який утеплювач. Має всі сертифікати безпеки можна застосовувати в дитячих і медичних установах. Ідеально підходить для:

    • утеплення підлоги по лагам (рейкам) – міжповерховим і горищним перекриттям;
    • похилі покрівлі – мансарди з невеликим кутом ската.
    • серія утеплювача Ізовер-Класик знята з виробництва та повністю замінена серією Теплий дім.
  5. ISOVER-Штукатурний фасад. Жорсткий плитний утеплювач для «мокрих» фасадів з тонким і легким штукатурним шаром 15-20мм. Становить серйозну конкуренцію базальтовій ваті, за рахунок ціни і меншої ваги самого утеплювача.
  6. ISOVER-Звукозахист. Плитний матеріал з акцентом на звукоізолюючі властивості. Застосовується для:

    • підвісних стель;
    • Каркасних стін і перегородок;
    • Міжповерхових і стельових перекриттів (підлоги по лагам);
  7. Изовер Звукозащита фото.jpg

    Ізовер Сауна Фото.jpg

  8. ISOVER-Сауна – рулонний матеріал, який поєднує функції утеплення і пароізоляції. Застосовується для приміщень з високою температурою і вологістю.
  9. ISOVER-Вентфасади – група матеріалів, в яку входить кілька різновидів:

    • Вентфасади Оптима – монолітний одношаровий матеріал для утеплення під сайдинг. Є обмеження по поверховості – до 4 поверхів.
    • Вентфасади Низ і Вентфасади Верх – рішення для утеплення фасадів з двох шарів. Внутрішній шар більш м'який і пружний, добре заповнює всі порожнини і нерівності конструкції. Зовнішній шар більш жорсткий, закриває внутрішній і забезпечує максимальну теплоізоляцію і захист.

Під брендом Ізовер випускається ще кілька різновидів тепло- і звукоізоляційних матеріалів, але вони вже вузькоспеціалізовані і не набули широкого поширення.

Переваги та недоліки скловати як утеплювача

Порівнянь властивостей скловати з пінопластом і екструдованим полістиролом було зроблено більш ніж достатньо, але, якщо ви тільки почали вивчати питання, наведемо коротко основні моменти в наочній табличці.

Кольори осередків підібрані таким чином, що чим ближче до зеленого, тим якість матеріалу в цій властивості вище, чим ближче до червоного, тим гірше.

Властивості /

характеристики

Скловата

Пінопласт і ЕППС

Гнучкість і здатність заповнювати простір

Пружна, щільно заповнює міжстропильний простір навіть коли є нерівності

Твердий та крихкий матеріал

 

Вібростійкість

Нечутлива до вібрацій і стисканням, повністю відновлюється якщо перестати тиснути

Ламається, відклеюється і тріскається, не годиться для дахів з умовно рухомою стропильною системою

Пожежна безпека

Не горить, клас НГ але може горіти за рахунок пилу і сполучних смол і починає плавитися при температурі більше 400 градусів

Горить з антипиреновими добавками, виходить клас, який не підтримує горіння

Колючість і здатність до утворення пилу

Кварцові волокна ламкі і крихкі з гострими краями. Летюча, тому укладати вату потрібно в рукавичках, а сама скловата не повинна контактувати з повітрям, яке контактує з вентиляцією

Матеріал монолітний і щільний, нема чому утворювати пил і осколки

Теплопровідність середня

0,003 Вт/м*К

0,0032 Вт/м*К

Паропроникність

Висока – матеріал дихає, зайва волога йде, не скупчується по кутах

Низька – якщо стіни пористі, виходить ефект термоса, а це цвіль в кутах

Довговічність

Термін служби до 50 років – і це офіційний сертифікат, реально навіть може більше

Термін служби 20-35 років

Ціна

Середня, якщо брати варіанти утеплювачів для стін і перекриттів

Пінопласт найдешевший з утеплювачів, ЕППС середній за ціною

Вологостійкість

Набирає воду – потрібно захищати від намокання

Абсолютно нечутливий до вологи


Тепер докладніше розберемо відмінності скловати Ізовер, в порівнянні з найближчими конкурентами.

  1. У вихідній сировині немає домішок з шлаків і відходів виробництва металургійних комбінатів. Концерн Saint-Gobain займається виробництвом скла, відповідно проблем з сировиною і перевіркою його якості бути не може. Отримано реальний сертифікат на чистоту і безпеку. Продукція Ізовер підходить для шкіл, садків, лікарень. Кварцові волокна не канцерогенні і, навіть при попаданні в організм через дихальні шляхи – частково розчиняються, частково виводяться без змін.

  2. Коефіцієнт теплопровідності вище конкурентів Кнауфа і Німану, хоч і ненабагато і в межах середнього розкиду, але кращу теплопровідність Isover показує кожен раз при всіх випробуваннях.

  3. Не використовують барвників, у складі світлий жовтий колір – це природний колір скловати Ізовер. Деякі виробники, щоб поліпшити товарний вид, підфарбовують свою вату. Тест для перевірки – кинути в воду, якщо вода не підфарбовується в жовтий, значить все добре.

  4. Гідрофобність – при зануренні фрагментів вати виробництва ISOVER, KNAUF, Німан, конкуренти Ізовер розповзаються клаптями і забарвлюють воду, а скловата ISOVER довго плаває (близько години) поступово набирає воду і занурюється.

  5. 5. Стабільність структури – документально оцінити важко, але у концерну Сант Гобейн вийшло, вони перші отримали сертифікат який підтверджує, що термін придатності утеплення ISOVER не менше ніж 50 років.

  6. Якщо при зберіганні вата намокла прямо в упаковці – для інших виробників це означає безповоротну порчу продукту, а скловату ISOVER можна просушити, і вона відновить структуру і теплоізоляційні властивості.

Якщо у Вас залашились питання з приводу монтажу чи по наявності скловати ISOVER телефонуйте за номером 0800 50-54-52

Розділи
Читайте також