В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0
Фільтр:
Ціна
Від
До
106
5565

Каструлі

Сортувати:
Спочатку популярні
Від дорогих Від дешевих Спочатку популярні

Булькання, дзижчання, смачні запахи – так знайомі кожному з дитинства. Разом зі сковорідками, центральне місце на кухонній плиті займає її величність каструля. З усього різновиду кухонного посуду каструлі та сковорідки найнеобхідніше начиння для приготування домашньої їжі. І якщо раніше на більшості кухонь були більш-менш однакові набори емальованих каструль, то зараз різноманітність розмірів, матеріалів, кольорів і цін може поставити в глухий кут навіть досвідчену господарку.

Каструлі і ковші – відмінності і особливості

Об'єднуючою особливістю каструлі і ковша є їх призначення - приготування їжі методом варіння на відкритому вогні, плиті і/або в духовій шафі. Матеріали корпусу і ручок, і розміри також однотипні для ковшів і каструль. Відмінність у формі: каструля - це ємність з двома ручками, а ківш - з однієї довгої.

Розмір каструлі – важливий вибір

Ковші і каструлі бувають об'ємом:

  • маленькі (до 1,5 літрів) – хороші, якщо потрібно зварити кілька яєць, порцію вівсянки, пару картоплин для салату, приготувати соус або дитячу кашу;

  • середні від (1,8 до 4 літрів) – в них варять макарони, супи, пельмені, картопляне пюре та інші страви, якщо потрібно нагодувати 2-3 чоловік;

  • великі (від 4,5 літрів) – каструлі для компоту, борщу на велику сім'ю, а також в них можна змішувати святкові порції салатів, на зразок олів'є або вінегрету, і т.д.

Після того як ви визначилися з обсягом, зверніть увагу на матеріал з якого вони зроблені.

Вибір матеріалу каструлі і / або ковша

Емальовані каструлі

  1. Переваги – недорогі, легкі, красиві, швидко прогріваються і охолоджуються. Емаль хімічно нейтральна, готові страви можна досить довго зберігати. Добре підходить для рідких страв: супу, компоту, відварювання макаронів пельменів і т.д.

  2. Недоліки – в емальованому посуді не дуже зручно готувати густі каші, сиропи і варення, оскільки вони легко можуть підгоріти та спровокувати пожежу. Емаль погано переносить удари, лимонну кислоту і оцет, а також її краще не терти металевим йоржиком і мити абразивними засобами. Якщо з внутрішньої сторони з'явилися відколи або потертості до металевої основи, таку каструлю краще не використовувати.

Алюмінієві каструлі

Переваги – доступна ціна, легкі, швидко нагріваються і остигають. У них добре варити пельмені, макарони, яйця і навіть кип'ятити молоко. Від ударів і необережного поводження можуть з'явитися вм'ятини, але вм'ятини і подряпини не шкодять їжі, а тільки псують зовнішній вигляд.

Недоліки: Супи, борщі, дитячі та дієтичні страви в алюмінієвому посуді краще не варити. Принаймні, не зберігати довго, так як алюміній реагує з кислотами і лугами, що не тільки змінює смак страви, а й токсично при частому вживанні. При виборі звертайте увагу на товщину дна і стінок. Хороша каструля та, у якої стінки товщі 1,5 мм, а днище не менш 3-х.

Каструлі з нержавіючої сталі – практично бездоганні

  1. Переваги – прекрасно виглядають, для них нешкідливі металеві віночки навіть виделки і ножі. Прогріваються рівномірно, сумісні з індукційними печами, довговічні і хімічно нейтральні. Їжа в них практично не пригорає, мити і чистити легко і просто. Професійні кухарі створюють свої шедеври саме в каструлях з нержавійки.

  2. Недоліки – найістотнішим недоліком якісної посуду з нержавійки є висока ціна. Особливо якщо це каструля або ківш з масивним дном і знімними ручками від відомого виробника.

НА ЗАМІТКУ! Перед покупкою в магазині знайдіть маркування з цифрами ось у такому форматі 08/12, 12/13, 18/10 і т.д. Маркування повинно бути на упаковці або на днищі посуду. Чим більше перша цифра, тим вищий вміст хрому, сплав 18/10 відноситься до медичної сталі, така посуд найякісніша, хоч і найдорожча.

Керамічні каструлі

  1. Переваги – легко готувати навіть найскладніші страви, які вимагають підтримки точної температури (м'ясні та овочеві рагу і т.д.). Керамічне покриття гладке, до нього нічого не прилипає, воно абсолютно безпечно для здоров'я, тому їжу зручно не тільки готувати, але і зберігати.

  2. Недоліки – при всіх достоїнствах керамічні каструлі вимагають дбайливого відношення. Помішувати їжу можна тільки дерев'яними або силіконовими лопатками, не можна різко охолоджувати, або ставити на вогонь відразу з холодильника. Інакше керамічне покриття може потріскатися.

Крім якості самого покриття звертайте увагу на товщину стінок і днища. Хороша основа – це чавун або сплав алюмінію завтовшки 4-7 мм. Ціна керамічних каструль вище середнього, але якість і безпека того варті.

Жаростійке скло

  1. Переваги схожі з керамічними каструлями, а крім того вони красиві. Зберігають смак їжі, рівномірно прогріваються. На відміну від керамічних можна використовувати в мікрохвильовці, але не сумісні з індукційними плитами.

  2. Недоліки – крихкість, погано переносять різкі перепади температур.

Каструлі з тефлоновим покриттям

  1. Переваги – добре прогріваються, вимагають мінімум рідини і масла при готуванні.

  2. Недоліки – це зручний і сучасний посуд, але, на жаль не довговічний. Покриття зношується навіть при дбайливому використанні. Термін служби всього 1,5-2 роки при середньому режимі використання. ВАЖЛИВО! Посуд з пошкодженим покриттям використовувати не можна, він виділяє шкідливі речовини в їжу. Ціна на такий посуд цілком доступна, а комфорт і безпека поки покриття нове важко знайти у аналогів, тому навіть щорічне оновлення тефлонового посуду цілком виправдано.

При виборі звертайте увагу на товщину і кількість шарів антипригарного покриття (якщо на упаковці немає даних про товщину покриття, таку каструлю краще не купувати, яка би не була приваблива ціна).

Каструлі – рекомендації по вибору

  1. Незалежно від матеріалу або захисного покриття, чим товще стінки і дно каструлі, тим краще. Правда і ціна такого посуду вище.

  2. Якщо вибираєте недорогий посуд (сталевий), краще, якщо ручки будуть прикріплені на заклепках, а не на точковому зварюванні (можуть відвалитися), для фірмового посуду, навпаки точкове зварювання краще.

  3. Уважно оглядайте посуд – колір повинен бути рівномірний без розлучень, на керамічному, емальованому і тефлоновому покритті не повинно бути дефектів. Якісне жароміцне скло, прозоро і з блакитним відтінком на просвіт, на жаль, у продажу є не тільки якісні каструлі.

  4. Перевірте, як сидить кришка – вона не повинна зісковзувати і падати при нахилі каструлі до 25°.

  5. Рекомендуємо купити кілька каструль різних розмірів з різних матеріалів – так ви зберете всі переваги різних видів продукції і обійдете недоліки окремих матеріалів.

  6. Якщо ручки пластикові, оберігайте їх від відкритого вогню і не використовуйте ківш/каструлю в духовій шафі.

Купити каструлю через інтернет – основні вигоди

По-перше, ціна нижче в порівнянні зі звичайними магазинами. По-друге, ви економите час – адже купити ківш або набір каструль можна прямо з дому, навіть якщо ви живете далеко від Києва або інших великих міст України. Замовлення буде доставлено прямо до вас додому або на відділення компанії перевізника.

В інтернет-магазині «Побудуй» ви можете купити каструлі об'ємом від 2-х, до 6 літрів, з нержавіючої сталі, скла або алюмінію. Якщо ви вже знайшли відповідну модель, просто клікніть онлайн кнопку «Купити» і замовлення сформується автоматично. Якщо потрібна додаткова консультація, телефонуйте! Наші консультанти допоможуть вибрати підходящий посуд і узгодять вигідні для вас умови доставки і оплати.

Питання, що часто виникають про каструлі:

  • ❓ Яка вартість товарів з розділу Каструлі?
  • Ціна на Каструлі від 106 до 5 565 грн.