В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0
Фільтр:
Ціна
Від
До
125
4189

Ковші

Сортувати:
Спочатку популярні
Від дорогих Від дешевих Спочатку популярні

Ківш ― різновид кухонного посуду, призначений для підігріву, або приготування невеликої порції страв чи соусів, швидко та рівномірно нагрівається. За зовнішнім виглядом це кругла каструля та довга ручка, що значно утруднює використання у духовій шафі.

Ковш.jpg

Як вибрати ківш для кухні ― параметри та особливості?

Серед головних критеріїв, на які слід звертати увагу коли обирають каструлю ківш ― об'єм і матеріал виготовлення посуду.

Залежно від матеріалу виготовлення виділяють:

  1. Алюмінієві ковші ― легкі, недорогі та швидко прогріваються, щоб перешкодити контакту їжі з основним матеріалом найчастіше продаються з антипригарним покриттям.
  2. Ківш з антипригарним покриттям.jpg

  3. Керамічні ― екологічні, не впливають на смак страв, можна використовувати в духовці. Важливо, що такі моделі досить крихкі, потребують особливої обережності під час приготування страв. Якщо пошкодити внутрішнє захисне глазуроване покриття їжа почне пригоряти.
  4. Керамічний ковш.jpg

  5. З нержавіючої сталі ― прогріваються рівномірно, зносостійкі, не піддаються корозії.
  6. Ковші з емальованим покриттям легкі та швидко доводять воду до кипіння, ідеально підходять для зберігання готової їжі.
  7. Чавунні ― довговічні, безпечні для здоров'я, але мають велику вагу, мають відмінну теплопровідність, довго зберігають тепло.

Від зайвого нагару, механічних пошкоджень та для створення привабливого естетичного вигляду обирають однотонні емальовані або блискучі нержавіючі ковші. Особливої уваги заслуговують з композитним покриттям на основі кераміки та внутрішнім антипригарним покриттям.

За фізичними характеристиками ковші бувають:

  • об'ємом від 200 мл до 2 л;
  • глибиною від 8 до 30 см;
  • діаметром ― від 15 до 26 см.

Важливим елементом ковша є наявність кришки ― металева або скляна. Перший варіант характеризується міцністю і довговічністю, стійкістю до ударів під час приготування або падіння. Другий допомагає контролювати процес і готовність страви.

Кришка ківша.jpg

Крім основних технічних характеристик, також слід звернути увагу на тип дна у ковші:

  • індукційне ― універсальне покриття для всіх видів кухонних плит;
  • капсульне тришарове або п'ятишарове, утворене через пресування алюмінієвої пластини між двома шарами нержавіючих.

Особливої уваги заслуговує ручка та матеріал її виготовлення у ковші. Металеві сильно нагріваються, але при цьому вони абсолютно пожежонебезпечні. Якщо купити ківш з бакелітовими ручками то його можна брати без прихваток. зустрічаються на ринку і комбіновані ― виготовлені з металу та додатковим термоізолюючим покриттям.

Ключові переваги каструлі ковша

Серед основних причин, чому необхідно купити ківш для кухні наступне:

  • компактні розміри ― місткість на 1 л займає мінімум місця, але дозволяє приготувати порцію їжі для 1-2 осіб;
  • зручність експлуатації ― представлено різні види матеріалів для виготовлення, підходять для всіх видів плит, в тому числі індукційних, мають кришку для зручності зберігання готової страви;
  • універсальний зовнішній вигляд для різних видів кухонних дизайнів;
  • простий в обслуговуванні — можна мити вручну та в посудомийній машині;

Невеликі розміри та вага дозволяють безпечну експлуатацію ковшем навіть дітьми.

Кінцева ціна ковша залежить від його розмірів, матеріалу, наявності у комплекті кришки та додаткового захисту на ручці.

Правила догляду та експлуатації ковша для кухні

Ківш — повноцінний вид посуду, а не лише допоміжний елемент на кухні. Щоб забезпечити його тривалу експлуатацію, слід дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Перед першим використанням промити миючим засобом під гарячою водою.
  2. Приготування їжі проводити при на низьких і середніх температурах, до 230°С.
  3. Під час перемішування страви використовують лопатки з дерева, силікону або термостійкої пластмаси. 
  4. Очищення відбувається зі застосуванням гарячої води та рідкого миючого засобу без абразивних очисних порошків та губок.
  5. Антипригарні властивості покриття у ковші не погіршуються при наявності дрібних подряпин і потертостей.

Важливо не перегрівати, різко не охолоджувати та вчасно мити ківш, щоб зберегти усі його антипригарні та термостійкі властивості.

Як купити кухонний ківш в інтернеті з доставкою?

У інтернет-магазині «Побудуй», в розділі «Посуд», представлені кухонні ковші українського та європейського виробництва.

Пропонуємо кухонний посуд з нержавіючої сталі та алюмінію з антипригарним покриттям. До опису кожного товару подано детальну характеристику та актуальну ціну.

Якщо у вас є питання або потрібна консультація по вибору товару, телефонуйте. Наші фахівці допоможуть визначитися з вибором, візьмуть заявку та узгодять зручний для вас спосіб оплати і доставки.


Питання, що часто виникають про ковші:

  • ❓ Яка вартість товарів з розділу Ковші?
  • Ціна на Ковші від 125 до 4 189 грн.