В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0
Фільтр:
Ціна
Від
До
37
2490

Келихи

Сортувати:
Спочатку популярні
Від дорогих Від дешевих Спочатку популярні

Келихи і стакани, на відміну від повсякденних чашок, відносяться до святкового або сервіровочного посуду. Різноманітність келихів іноді змушує задуматися. Як подати напій в «правильному» фужері? Класичні і незвичайні, витончені і масивні. Давайте розберемося в різновидах келихів, чарок і склянок.

Келихи для вина

При виборі келиха для вина важливо враховувати насиченість смаку і аромат напою. Професійні сомельє рекомендують вибирати келихи згідно насиченості букета:

  1. Для вина з ніжним ароматом, необхідно вибирати келихи «бургундської» форми. Форму такого келиха можна порівняти з кулею - широкий келих звужений догори. Така форма келиха допомагає сконцентрувати аромат вина всередині, розкрити всі ноти і сфокусувати на виході.
  2. Для вина з насиченим ароматом і яскравими нотами необхідно вибирати келихи «бордоської» форми. Це келихи з рівними стінками. Вино з насиченим ароматом не потребує додаткової концентрації і фокусуванні. Бордоська форма келиха не затримуватиме і без того концентрований аромат.

снує класифікація згідно кольорам напою.

  1. Для червоного вина вибирають келихи об'ємом 200-300 мл, оскільки воно має нагрітися під дією тепла рук.
  2. Біле вино можна нагрівати, тому для нього використовують келихи меншого обсягу – 180-260 мл на високій тонкій ніжці з більш витягнутою формою.

Для десертних вин використовується так звана чарка «мадерна» обсягом 75 – 100 мл. Крім десертних вин, її подають для мадери, хересу і портвейну.

Келихи для шампанського

Для ігристих вин і шампанського подають кілька різновидів фужерів. Бокал флют для ігристих вин і шампанського

  1. Високий, тонкий тонконогий красень - келих флют. Їх ще називають фужер-флейта. Такий келих довго утримує бульбашки і дозволяє насолодитися їх грою. Обсяг коливається від 160 до 300 мл. В такому фужері також подають коктейлі на основі ігристих вин, і навіть пиво - іншими словами напої з «бульбашками».
  2. Широкий приплющений фужер-чаша також призначений для ігристих вин і шампанського. вуглекисень з нього виходить швидше. Де їх можна часто побачити? При прикрасі торжества пірамідою для водоспаду з шампанського.

Сомельє уточнюють, що подати шампанське або ігристе вино в келиху для вина не буде помилкою. Справа в тому, що особливу форму фужера для шампанського винайшли ще тоді, коли ігристі вина не фільтрували. Спеціальна форма дозволяла залишати осад на дні келиху. Зараз ігристі вина фільтрують, тому з осадом проблем не виникне.

Склянки для віскі, бренді і коньяку

Розберемо які ємності слід подавати для міцних напоїв, таких як бренді, віскі, коньяк.

  1. Фужер для коньяку, бренді ще називають коньячний келих або сніфтер. В англійській мові слово сніфтер бере початок від слова «нюхати». Форма широка, звужується до верху. Ніжка вузька і коротка. Його ще подають для таких напоїв як кальвадос або молодий арманьяк. Келих сприяє розкриттю смаку і аромату в двох напрямках. По-перше, форма сприяє зручному розташуванню його в долоні, при цьому напій нагрівається і розкриває свій аромат. По-друге, він широкий і звужений до верху, що дозволяє сконцентрувати аромат і сфокусувати його на виході з келиха.
  2. Стакан для віскі широкий, прямий з товстим дном шести – або восьмикутної форми. Обсяг найчастіше дорівнює 220-300 мл. Застосовують також для інших міцних напоїв в «чистому» вигляді з додаванням льоду.

Вишуканість форм для вишуканих коктейлів

Ви не любите коктейлі? Тоді ви просто їх не пробували чи не знайшли «свій». Алкогольні і безалкогольні, міцні і ніжні, солодкі і гострі – різноманітність коктейлів рівно знаку «нескінченність». Келихи для коктейлів красиві, вишукані і різноманітні. Які вони бувають і як вибрати потрібний?

  1. Коктейльний келих – ще називають келихом для мартіні через те, що в ньому найчастіше подають відомий напій «вермут» ТМ Мартіні. Форма нагадує перевернутий конус на тонкій ніжці. Обсяг коливається від 80 до 280 мл. У ньому подають охолоджені напої без льоду, середнього обсягу.
  2. Маргарита – створений спеціально для однойменного коктейлю «Маргарита». Форма дворівнева – рівне більш широке коло над більш вузьким перевернутим конусом. Ніжка - вузька і висока. Обсяг від 200 до 250 мл. Використовується також для подачі заморожених коктейлів і напоїв.
  3. Келих Харрікейн призначений для тропічних коктейлів. Часто використовується для оформлення «гавайських» вечірок. Обсяг – 400-480 мл.
  4. Фужер під назвою «пус кафе» маленький та елегантний. Їх обсяг дорівнює 80-120 мл. Використовують для подачі «шаруватих» коктейлів.

Барні набори коктейльних келихів повинні включати всі перераховані різновиди, а для будинку вибирайте фужери призначені для улюблених напоїв і застосовуйте їх із задоволенням!

Склянки – не тільки для соку

Склянки потрібні для подачі соків, коктейлів великого обсягу, содової, газованих і прохолодних напоїв. Вони також бувають різноманітної форми.

  1. Стакан Коллінз – це сувора елегантність класичної форми. Високий, тонкий з рівними стінками і потовщеним дном. Обсяг таких склянок буває від 240 до 320 мл.
  2. Хайбол відрізняється злегка «надутими» стінками. Нагадує витягнутий (високий) м'ячик. Дно також потовщене. Обсяг від 160 до 240 мл.
  3. Тумблер – низька кругла форма склянки розчулює і розташовує до затишку.

Чарки для горілки, коктейлів і лікерів

Відмітна характеристика – це маленький обсяг чарок. Які ж вони бувають і що в них «наливають»?

  1. Стопка – це ємність з прямими рівними стінками і товстим дном. Бувають стопки і з фігурними стінками. Їх обсяг дорівнює 40-60 мл. Подають в них міцні алкогольні напої без льоду – горілку, гіркі наливки, настоянки. Також в них подають коктейлі-шоти, які п'ють «залпом».
  2. Лікерна чарка, як видно з назви, призначена для різноманітних смачних лікерів в «чистому» вигляді. Обсяг, як і у стопки, 40-60 мл. Ця чарка характеризується високими рівними стінками і стійкою ніжкою.
  3. Чарка для горілки – об'єднує витончену форму з фортецею напою. Обсяг дорівнює 25-40 мл. Характеризується як маленька кругленька форма ємності на високій тонкій ніжці.

Пивні келихи – великі і не дуже

Згідно з формою розрізняють кілька основних різновидів – келих для пива, склянку і кухоль. А ось обсяг дуже різноманітний - від 220 мл до 1000 мл.

  1. Кухоль для пива – потужний і рельєфний. Стінки і дно «товсті». Гуртки досить важкі і подаються чоловікам. Обсяг дуже різноманітний – він 250 до 1000 мл.
  2. Стакан для пива – високі і елегантні. Стінки зазвичай гладкі, фігурні. Дно трохи потовщене. Обсяг коливається від 220 мл до 1000 мл. Такі ємності призначені як для чоловіків, так і для жінок.

Купити келихи, склянки й чарки в інтернет-магазині "Побудуй"

Чому вибрати набір келихів, чарок і склянок як і будь-який інший посуд зручно інтернет-магазині «Побудуй»?

  1. Центральний офіс знаходиться в Києві, а склади розташовані в більшості великих міст України. Тому доставку обраного набору фужерів здійснимо в найкоротші терміни.
  2. Ціна на сторінках «Побудуй» завжди актуальна і перевірена.
  3. Привітні і кваліфіковані співробітники. Якщо ви не задоволені роботою наших співробітників, відправте, будь ласка, лист на електронну пошту info@pobuduj.com.ua. Нам важлива Ваша думка і ми не залишимо без уваги відгук.