0 грн. 0

Сервірувальний посуд

Часи, коли сервізи стояли в сервантах і чекали на “особливий випадок” давно в минулому. Якщо хочеться порадувати друзів не лише смачними стравами, але і гарним сервіруванням або перетворити буденну родинну вечерю на свято, то гарний посуд для сервірування, це те, що потрібно. Посуд для сервірування це не лише традиційні тарілки, блюдечка і чашки з заварником. Сучасні сервізи являють собою велике різноманіття “аксесуарів”. Це й набори для напоїв, маслянки, креманки, глеки, соусниці і супниці.

Які види сервірувального посуду існують і як їх використовують?

  1. Глеки використовують для подачі напоїв. Частіше їх виготовляють з кераміки, пластику чи нержавіючої сталі. Глеки для вина називають декантерами, вино в них не зберігають, їх використовують лише для подачі. Міцні алкогольні напої подають (і тимчасово зберігають) в графінах зі скла більшої товщини. Для оцту чи рослинних олій використовують невеликі ємності з металевими дозаторами.
  2. Заварники використовують для заварювання чаю. Якщо до Вас завітали гості, то кидати заварку чи пакетик чаю в чашку не зовсім естетично. Заварники зазвичай оснащені ситечками і не допускають потрапляння чаїнок до чашки. Виготовляють їх частіше з кераміки, порцеляни чи скла. Скляні заварники дозволяють насолоджуватися не лише смаком чаю, але і насиченим кольором.
  3. Келихи - це посуд для вина, шампанського, віскі та ін. А також чарки і склянки. Правильно підібрані келихи допоможуть розкрити букет і отримати насолоду від аромату вина. Наприклад для білого вибирають келихи меншого об'єму на більш високій ніжці, для червоного навпаки - вино повинно нагріватися від тепла рук, тому ніжка нижче. Для коньяку вибирають "пузаті" келихи на низькій ніжці, завужені до верху. Шампанське - це традиційно високі і вузькі келихи. Віскі чи подібний міцний алкоголь подають в невисоких склянках з товстим дном. Для подачі коктейлів використовують келихи певної форми наприклад спеціальні для "Маргарити" або типу "Харрикейн" для тропічних напоїв. Горілку можна подати в чарці або стопці. Ще в чарках подають лікери та наливки. Традиційним посудом для пива є келих з товстим дном і ручкою, але можна вживати даний напій зі спеціальної високої склянки з товстими стінками.
  4. Чай, каву і подібні напої вживають з чашок. Кожному виду напою відповідає свій вид чашки. Найчастіше матеріалом виготовлення служить кераміка, порцеляна, скло, пластик і метал.
  5. Кавові і чайні сервізи є класичним прикладом набору з чашок і заварника. Столові сервізи складаються також з супових, обідніх і десертних тарілок. в комплект даного посуду для сервірування можуть входити також різноманітні страви, склянки, соусниці, маслянки і цукорниці.
  6. Тарілки за призначенням поділяються на супові, обідні, десертні, закусочні, салатниці. Основними відмінностями між ними є діаметр і глибина:
  • обідня - дрібна тарілка діаметром від 25 до 30 см, використовують для подачі других страв;
  • супові - глибокі тарілки діаметром 22-25 см, крім перших страв, використовують для подачі макаронних виробів;
  • десертна - використовують для десертів;
  • салатники більш глибокі, можуть бути різного діаметру;
  1. Блюда - їх характеризує різноманіття форм і призначень. Наприклад для сиру, риби, млинців, десертів, фруктів, ікри, тортівниці, менажниці.
  2. Столові прибори. Сервірувальний посуд у вигляді гарного набору ножів виделок і ложок прикрасить будь-який стіл, а також буде хорошим подарунком, наприклад, на новосілля.

Де купити сервірувальний посуд?

Звичайно можна купувати сервірувальний посуд в спеціалізованих магазинах, але якщо час не дозволяє Вам тривалий шопінг, то інтернет-магазин "Наша Стройка" виручить Вас запропонувавши все найкраще, найякісніше і найпрактичніше. Замовляйте і насолоджуйтеся хорошими умовами доставки і, звичайно ж, придбаним сервірувальним посудом.