В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Сайдинг – найкращий матеріал для захисту фасаду

Сайдинг – це один з найшвидших в монтажі фасадних матеріалів. Складається з основних панелей (дощок) які імітують дощату обшивку або зроблений з колод зруб. Назва і технологія прийшли з Канади і північних штатів Америки. Спочатку сайдинг і був обшивкою фасаду дерев'яними дошками. Це був дешевий і швидкий спосіб зробити будинок теплішим і охайним на вигляд. Сьогодні сайдинг - це пластикові або металеві панелі, з яких як з конструктора можна зібрати облицювання для будинку будь-якої конфігурації, див. малюнки нижче.

Типовий набір елементів сайдингу.jpg

Фасад оздоблений сайдингом фото.jpg

Можливо заявляти, що це кращий матеріал це занадто - проведемо короткий аналіз і розберемося чим хороший цей матеріал, а коли все ж краще штукатурка або обробка фасаду цеглою або каменем.

Обшивка будинку сайдингом – в чому переваги

  1. Швидкість монтажу. Найдовше підготувати правильну і рівну обрешітку - це 1-2 дні. Одна панель сайдинга - це майже 1 м2 корисної площі. При обшивці суцільної стіни ви робите облицювання фасаду із швидкістю 1м2 в хвилину. Який ще матеріал може цим похвалитися? 
  2. Як монтувати панелі сайдінг корабельна дошка.jpg
  3. Фасад буде красивим навіть якщо під ним криві старі стіни, що потріскалися. Звичайно добре перед обшивкою стіни підновляти, обробити, додати утеплювач, але якщо, припустимо, ви орендуєте старе приміщення під магазин, то обшити його сайдингом – це простий і дешевий спосіб отримати "цукерочку" всього за тиждень.
  4. Оновлення фасаду сайдінгом фото.jpg
  5. Не вимагає догляду і ремонту найближчі 20 років. Не треба фарбувати, затирати тріщини і інші дефекти. Так, сайдинг з часом світліє і вигорає, але відбувається це повільно і рівномірно.
  6. Виглядає – красиво, дорого і багато. При цьому вартість обробки фасаду сайдингом одна з найдоступніших. На початку статті ви бачили фото обшитих сайдингом будинків. Ось ще парочка.
  7. Готовий фасад із сайдингом.jpg
  8. Не іржавіє і не гниє – хімічно нейтральний.
  9. Сталевий сайдинг – вогнестійкий. Пластиковий зроблений з матеріалу, що  не підтримує горіння. І теж не може бути причиною пожежі.

Монтаж сайдинга – розбір критичних помилок

Про те, як монтувати сайдинг у нас є окрема стаття – там є детальна інструкція і картинки. Тут коротко торкнемося того чого робити ні в якому разі не можна.

  1. Загальні правила кріплення усіх елементів сайдинга – наочно на малюнку нижче. 
  2. Як правильно монтувати сайдинг.jpg

    Кріплення не повинне заганятися намертво – обов'язковий тепловий проміжок. Від зими до літа елементи сайдинга помітно зміщуються. Тому у них має бути така можливість. Інакше панелі поведе, вигне пропелером або з'являтися тріщини.

  3. Помилки фіксації верхнього краю останньої панелі. Панель сайдинга фото нижча, просто вивалилася під час сильного вітру. Тому що завершальним елементом була не фінішна планка або хоч би наличник, а елемент внутрішній кут. Вийшло, що у внутрішній кут остання панель була просто вставлена і ніяк не закріплена. А паз в цьому елементі широкий, розрахований під бічний профіль панелі.
  4. Помилки при монтажу сайдингу.jpg

    Монтаж сайдинга прощає багато помилок по недосвідченості, але не до такої ж міри.

  5. Неправильний монтаж кутових і інших вертикальних елементів, особливо якщо вони темного кольору. На фото сайдинга нижче видно, що зовнішній кут як би пом'ятий. Це якраз за рахунок того, що закріплений був намертво і не було можливості зміщення під час нагріву.
  6. Деформований елемент сайдингу фото.jpg
     

    Правильне кріплення кутів і з'єднувачів особливо важливе, якщо основна панель ще може "пробачити" невдале кріплення і зіграти за рахунок своєї довжини і пластичності, то вертикальний елемент не "пробачає".

  7. Неправильне з'єднання і нарощування елементів на високих будинках і довгих проміжках.

    Порушення в теплових зазораз при монтажі сайдингу.jpgТут два зовнішні кути просто були сполучені встик. Температура змінилася і з'явився проміжок.

  8. Також часто неправильно монтують налічник або білявіконну планку навколо дверей і вікон. Це один з найскладніших вузлів. Тому, доки не вивчите інструкцію і переконаєтеся, що ви зрозуміли як, а головне навіщо – до монтажу сайдинга не приступайте.

Сайдинг і інші фасадні матеріали в інтернеті – купити без обману

У інтернеті нижча вартість, але не можна перевірити якість товару в живу. Є побоювання, що приїде не те, і добре ще якщо просто не той відтінок кольору.

Крім того, є великі будівельні супермаркети, ринки, магазини. Тут, здавалося б, все просто – ось товар вибирай і купуй. Але тут є свої підводні камені, часто в магазинах представлений тільки найдешевший і не дуже якісний матеріал, і вибрати немає можливості.

У нашому інтернет-магазині є склад і офіс, куди можна під'їхати і подивитися зразки. Також є філії і склади в усіх обласних центрах України. Тому доставка оперативна і дешевша за конкурентів. Складніше жителям віддалених регіонів, але і там можна знайти вихід: подивитися відгуки, розпитати у людей, які вже використали той або інший вид сайдинга і інших фасадних матеріалів і потім вже замовляти.

Зв'язатися з нами просто, подзвонивши по телефону (0800) 50-54-52, або пишіть в онлайн чат. Із задоволенням вам допоможемо.

Розділи
Читайте також