В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Рейтинг садових оприскувачів: краще співвідношенні ціна/якість

Садовий обприскувач повинен бути надійним, працювати довго та не вимагати складного обслуговування. Але як відрізнити ті, які прослужать роками, від тих, що розваляться в перший тиждень. Цей рейтинг обприскувачів для саду складено на підставі відгуків реальних покупців з урахуванням ціни і якості матеріалів, які вклав виробник в конкретну модель. Так ви зможете самі вирішити заплатити більше за обприскувач з багаторазовим запасом міцності або вибрати просту модель, і через 2-3 сезони купити новий.

Садовий оприскувач в роботі.jpg

Рейтинг обприскувачів (ранцевих)

Перш ніж перейти до нашого топ порівняння, коротко розберемо проблемні точки обприскувачів. Адже може виявився, що в вашому регіоні не продаються моделі з нашого списку, але ви знатиме куди дивитися щоб вибрати варіант не гірше.

Почнемо рейтинг садових обприскувачів по співвідношенню ціна якість з ранцевих моделей з ручною помпою.

Ранцеві моделі з ручною помпою.jpg

Пройдемо по конструкції і визначимо потенційно слабкі місця кожного агрегату:

  1. Ємність для розчину. Слабкі місця:

  • Горловина. Якщо погане ущільнення розчин може просочуватися і потрапляти на плечі і спину людини. А якщо там отрутохімікати, то це реально небезпечно. Звертайте увагу на прокладку - вона не повинна теліпатися в кришці, не бути «дубовою», а на самій горловині (де починається різьба) не повинно бути напливів і великих дефектів штампування.

  • Об`єм. Оптимально 10-12 літрів тоді вага обприскувача залишається в межах норми, і можна довго працювати без дозаправки. Моделі на 5-8 літрів - це непогано, з таким оприскувачем легко впорається жінка, та й всередині теплиці або оранжереї таким працювати зручніше.

  • Форма бака і товщина стінок. Ідеальний варіант - це плаский із заокругленими боками і стійким дном. Якщо стінки дуже тонкі ємність буде деформуватися при наповненні, та й проколоти його може колючка від акації або грушева гілка. Просто спробуйте втиснути корпус пальцем, він не повинен легко деформуватися.

  1. Насос з ручним приводом - рідко викликає проблеми, але погана якість мембран і ущільнень викликає протікання. Але до покупки це перевірити складно. А ось помітити слабке кріплення рукояті (штифти, тонкі шплінти і т.д.) можна, і такий краще не брати.

  2. Штанга з розпилювачем на гнучкому шлангу - викликає найбільшу кількість проблем і звернень до продавців за новою штангою. Окремо вони продаються рідко і доводиться купувати весь розпилювач в зборі. Наш рейтинг обприскувачів садових складений з урахуванням надійності різьбового з’єднання розбірних штанг і вузлів кріплення забірного патрубка. У магазині відкрутіть головку розпилювача, оцініть якість різьби, подивіться наскільки надійно алюмінієва трубка впаяна в пластикові перехідники. Якщо деталі занадто тонкі і ненадійні навіть на вигляд, такий обприскувач краще не брати.

  3. Ремені, пряжки і система кріплення за типом заплічного ранця. Тут проблеми бувають рідко, якщо купуєте не інтернет-магазині просто приміряйте, якщо все зручно, цього достатньо.

Отже, ось наша таблиця з топ 5 моделей кращих садових обприскувачів, проданих в 2016-2020 роках. Логіка рейтингу - чим більше «зірок», тим ближче модель до оптимуму.


№ по рейтингу

Модель оприскувача

Об’єм, л

Ціна

Ергономіка

Довжина і надійність розпилювача

Примітки

1

ЛЕМИРА ОГ-101 12Л

12

****

**

1 м (**)

головний + низька ціна

2

Gloria Classic 1200 ранцевий з насосом 12л

12

**

***

1,2 м (****)

Латунна трубка и «довічний» насос

3

Аккумуляторный FORESTA BS-16М (79059000)

16

**

****

1,2 м (***)

Низька ціна на акумулятор, що працює 2-3 сезони

4

Gloria Classic 1800 ранцевый с насосом 18л

18

**

***

1,2 м (****)

дуже надійний, але важкуватий

5

FORTE ОГ-16

16

****

**

1 м (**)

дешевий, але буває брак


Ось така картина виходить з помповими і акумуляторними оприскувачами, але кращий рейтинг буде неповним без бензиновых моделей.

Рейтинг бензинових обприскувачів для саду

Бензиновий обприскувач може давати струмінь розчину хімікатів на 8-16 метрів вгору, що незамінно для плодових дерев, виноградників, та й просто великих площ. Критерії вибору тут багато в чому схожі, але бензинові обприскувачі вже вільні від «дитячих хвороб» попередньої групи.

Бензиновий оприскувач для сада.jpg

Працюють вони від двигунів схожих на двигуни для бензопили. Витрата палива і тривалість роботи на одній заправці (15-20 хвилин) також аналогічні з характеристиками бензопил та мотокос.

Отже, ось наш рейтинг серед яких і кращий бензиновий обприскувач топ 2019 року Мотооприскувач Foresta GS-750 Turbo.


№ рейтингу

Оприскувач з ДВС

Об’єм

Ціна

Двигун

Ергономіка і  надійність

1

Мотооприскувач Foresta GS-750 Turbo

14

***

1.36 к.с

*****

2

Обприскувач бензиновий FORTE 3W-650

14

*****

1,25 к.с

**

3

Оприскувач бензиновий Iron Angel SMB 20/14 M

14

***

2 к.с

***


Звичайно будь-які рейтинги і порівняння річ суб'єктивна, але наш був складений на підставі відгуків і кількості звернень в сервісні центри.

Якщо виникли питання по наявності, характеристикам, умовами оплати та доставки садових обприскувачів телефонуйте за номером (0800)50-54-52.


Читайте також