В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Рейтинг кращих виробників сайдинга в 2020 році в Україні

Спершу визначимо, що означає кращий і виберемо ключові характеристики. Отже, це:

  1. Довговічність, причому не просто заявлена, а офіційна з підписаними зобов'язаннями. Що виробник гарантує якщо сайдинг: втратить колір, з'являться плями, тріщини, лущення поверхні - чи буде запропонована заміна, компенсація вартості і так далі.

  2. Вогнестійкість - хоча вініловий сайдинг не можна зробити зовсім не горючим, все ж рекомендуємо вибирати матеріал з низькою здатністю до займання і самозатухающий. А у економ серії цей показник не дуже високий або зовсім не заявляється.

  3. Зовнішній вигляд - наскільки різноманітна колірна гамма, фактура поверхні, як довго зберігається свіжий і доглянутий вигляд фасаду. Це залежить від добавок з обробки поверхні - антистатик щоб не сідав пил, і вода не збиралася в крапельки, а розтікалася.

  4. Механічні властивості (ударна і вітрова міцність, та і просто щоб на стінку можна було спертися) і продуманість набору монтажних елементів - чи досить всяких наличників, віконних планок, кутових профілів, відливів і так далі.

  5. Співвідношення ціна-якість - це головний критерій вибору, адже десь головний критерій - недорогий сайдинг, а десь, щоб був на десятиліття і без переплат.

FASIDING (Україна)

Випускається в Україні на австрійському устаткуванні, тому якість і точність виготовлення на висоті. Нещодавно в асортименті з'явилася нова лінія сайдинга WOODHOUSE з імітацією деревини, див. малюнки нижче.

Форм і кольори сайдингу Фасайдінг.jpg

Колірну гамму позиціонують як м'яку з природними відтінками.

Гарантія на FASIDING

25 років від виробника. Під гарантією мається на увазі, що сайдинг за 25 років не розтріскається, не буде здуття і відлущувань, а природне вигорання буде рівномірним і не більше 3-ї ступені за сірою шкалою вимірювання міри забарвлення PN - EN 20105 - A02.

Пожежна безпека вінілового сайдинга Фасайдинг

У європейському сертифікаті заявлений рівень D - s3 - d2 - це означає, що матеріал горючий, але погано підтримує горіння - як паливо не дуже, а значить вірогідність що сайдинг стане джерелом пожежі невелика. Не утворює горючих крапель і розплавів. Але виділення диму досить сильне. По стандартам України це десь між групами Г3 і Г2, придатний для цивільного будівництва, але не можна використати для дитячих або медичних установ. Це в принципі стандартно і навіть непогано для подібних матеріалів в Україні. Для деяких торгових марок подібні випробування не проводилися взагалі.

Зовнішній вигляд FASIDING

Питання звичайно суб'єктивне, адже скільки людей, стільки і думок, але на наш погляд вид більш ніж гідний.

FASIDING фото готового зразка

Механічні властивості FASIDING

Панелі міцні, пружні, не ламаються і не тріскаються, згорнути в трубочку руками важко, при помірній деформації розпрямляється без видимих слідів. Врахуйте при розрахунках і замовленні доставки, що довжина однієї панелі 3,85 метри, а корисна площа 0.98 метра. Фасайдниг дозволяє закрити без вертикального з'єднувача досить довгу стіну.

VOX MAX3 (Польща/Білорусь)

Цей єдиний сайдинг в огляді виготовлений по методу потрійної коекструзії. VOX - це польська компанія, у них декілька виробничих майданчиків. Найближчий завод у Білорусі і основна маса сайдинга серії MAX 3 надходить в Україну звідти.

Три шари дають унікальні властивості, див. малюнок нижче.

Сайдинг VOX три слоя


  1. Внутрішній шар - це основа він дає механічну міцність і стійкість до температурних розширень. Сайдниг ВОКС реально змінюється в розмірах трішки менше в порівнянні з іншими видами, і на морозі не такий крихкий як продукція конкурентів.

  2. Середній шар дає ударну механічну міцність - при порівняльних випробуваннях VOX також показує кращий результат, в порівнянні з конкурентами.

  3. Зовнішній шар - дає захист від сонця і атмосферних опадів. Нанесений за технологією термодруку. Реалістично імітує структуру деревини, а борозенки на поверхні сприяють вільному стіканню води і самоочищенню під час дощу.

Колірна гамма не дуже широка, але всі кольори дуже насичені і багаті - компанія зайняла нішу реалістичної і достовірної імітації деревини, і це вийшло прекрасно.

Форма і кольори сайдинг VOX.jpg

Гарантія на сайдинг VOX MAX3 - 50 років

Перелік, що є гарантією схожий з брендом Фасайдинг, але гарантійні зобов'язання компанія подає трохи по-іншому, див. табличку нижче. У разі настання гарантійного випадку компанія надає заміну. Але повністю безкоштовно тільки в перші 3 роки, на четвертий рік нову панель продадуть за 10т її вартості, на 5-й рік за 20 і так далі, згідно з табличкою. Це чесно і прозоро, на відміну від деяких інших брендів, у яких гарантія існує лише номінально.


Роки використання з часу купівлі

Гарантійні обов'язки Гаранта в % від ціни купівлі продукції і витрат на її першу установку

0-3

100%

4 роки

90%

5 років

80%

6 років

70%

7 років

60%

8 років

50%

9 років

40%

10 років

30%

11 років

20%

12 років

15%

13 років

10%

14-50 років

5%


Пожежна безпека сайдинга VOX

Дещо вищий в порівнянні з попереднім учасником, і знаходиться на рівні D - s3 - d0 - тут менша токсичність і температура димових газів, але матеріал все ще горючий, за стандартами України це приблизно Г2 (трохи нижче чим наш Г2). Та і візуально панель сайдинга Вокс чинить опір вогню довше.

Зовнішній вигляд сайдинга VOX

VOX зовнішній вигляд фасаду.jpg

Просто прекрасний. Особливо це оцінять ті, кому подобається вид натуральних матеріалів.


Механічні властивості панелей Вокс

Панелі сайдинга VOX майже "залізні" - матеріал щільний, пружний, легко витримає будь-яке побутове навантаження: удар м'яча, ручки велосипеда, гілки, що впали з дерева. Подряпати його теж набагато складніше, в порівнянні з тим же металевим сайдингом.

Також у цього виробника є серія цокольного сайдинга. Це фасадні панелі серії VOX Solid - вони імітують цегляну кладку або натуральний камінь.

Фасадна панель під цеглу VOX червона


Фасадні панелі набагато міцніші і по горючості вже допускаються для обшивки фасадів дитячих і медичних установ. Зовнішній вигляд просто прекрасний, шов кладки зроблений дуже реалістично, при грамотному монтажі відрізнити цокольний сайдинг Вокс від натуральної кладки можна тільки на дотик. Ось декілька фото об'єктів.

Внешний вид фасадных панелей VOX

Для тих же клієнтів, хто все одно не дуже довіряє усій цій тонкій пластмасі, є серія стінних панелей KERRAFRONT Wood Design - вони дуже товсті (7 мм товщина панелі) і удароміцні. Відповідно і найдорожчі в класі, але по терміну служби, зовнішнього вигляду і безпеці точно перевершують усі інші види фасадних матеріалів.

Панель Kerrafront от VOX розміри

Döke (Росія/Німеччина)

Унікальних фізичних або технічних властивостей у сайдинга Döke немає. Це хороший, добротний і якісний продукт. Виділяє його "смачна колірна гамма", див. малюнок нижче. Саме вона робить сайдинг Döke унікальним і цікавим.

Сайдинг Doke - палітра кольору.jpg

У асортименті є форми панелей :

  • корабельний брус

  • блок-хаус

  • профільована дошка (плоска панель).

Довговічність сайдигну Деке

Гарантія складає 50 років на відсутність деформацій внаслідок дії кліматичних чинників і до 7 років на стабільність кольору залежно від серії. Майже на такому ж рівні як заявлено у польського VOX.

Пожежна безпека сайдингу Döke

Пройдена сертифікація за нашими (точніше російськими) стандартами і знаходиться на рівні: Г2 - помірно горючі матеріали і В2 - помірно загоряються. Що дуже навіть добре і дає товару цього бренду помітні переваги.

Механічні властивості і монтажні елементи Деке

Все гідно, продумано і якісно. По товщині, міцності і пружності вони, напевно, все ж поступаються панелям VOX, але різниця не критична. Фірма випускає також софіти для підшивки карнизів, пластикові водостічні системи і бітумну черепицю.

Альта-профіль (Росія/Україна)

Лідер за різноманітністю кольорів і серій сайдинга в Україні. Є форми від класичної корабельної дошки до блок хауса слім - форма під одну колоду. Якщо коротко, то сайдинг Альта-Профіль:

  1. Серія Карелія - в м'яких природних тонах.

  2. Альта профил Карелія кольори.jpg

  3. Серія Канада Плюс - насичені і яскраві кольори.

  4. Сайдинг Канада кольори.jpg

  5. Альта-Сайдинг- класична серія сайдинга від Альта-Профіль.

  6. Альта сайдинг класичні.jpg

  7. Блок-Хаус і Блок-Хаус Слім.

  8. Альта профил блок хаус кольори.jpg

Довговічність сайдинга Альта-Профіль

Офіційна гарантія від виробника 25 років. Є ще злегка туманний термін розрахункова гарантія, але це скоріш розрахунковий термін експлуатації, і після 25 років ніяких зобов'язань компанія не несе. Але 25 років сам по собі солідний термін.

Пожежна безпека сайдинга Альта-Профіль

На деякі позиції є дані по рівню вогнестійкості Г2 - економ сегмент тільки Г3.

Зовнішній вигляд панелей Альта-Профіль

Тут все на рівні конкурентів. Суб'єктивно може трохи поступається в природності імітації деревини панелям Вокс, але дуже навіть гідно виглядає.

Підсумкова таблиця ТОП сайдингу від Побудуй

Порівняння характеристик сайдинга різних виробників


Параметр

Fasiding

VOX

Döke

Альта -профіль

Довговічність і гарантія

25 років

50 років

50 років

25 років

Вогнестійкість

Між Г2 і Г3

Г2 (майже)

Г2

Г2-Г3

Зовнішній вигляд

+++

+++

+++

++

Міцність і зручність монтажу

+++

++++

+++

+++

Ціна (чим більше +,тим дешевша)

+++

+

+++

++

Явного лідера в нашому рейтингу виявити не вдалося, але за суб'єктивною оцінкою, дуже збалансованим виглядає вініловий сайдинг від Деке - цілком доступний за ціною, і при цьому 50 літня гарантія.

Якщо у вас виникли питання по конкретній торговій марці, наявності, розрахункам і так далі,  телефонуйте — із задоволенням допоможемо визначитися з вибором.


Розділи
Читайте також