В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Пластикова або металева водостічна система: яку вибрати

Цього разу ми не будемо розбирати діаметри, пропускну здатність та інші нюанси розрахунку і монтажу водостічних систем, про це читайте тут. А проведемо чесний порівняльний аналіз металевого водостоку та водостоку з ПВХ пластика. Розберемо сучасний сталевий водостік пофарбований порошковою фарбою. Екзотичні варіанти на кшталт мідних чи жерстяних водостоків розглядати не будемо, бо в першому випадку це ексклюзив і ціна захмарна, а час жерстяних водостоків минув років двадцять тому, і зараз це вже зовсім рідкісні саморобки. Є, звичайно, цікаві варіанти як на фото нижче, але це теж, скоріше, не дешевий ексклюзив в світі водостічних систем.

 Пластиковий водосток зразок.png  Оцинкований водосток.png  Сталевий водосток.png
    Пластиковий водосток

Оцинкований водосток

    Сталевий водосток

Переваги та недоліки пластикових і сталевий водостічних систем

Для зручності ми зробили оглядову таблицю, щоб визначити яка водостічна система краще.

таблиця.jpg


Детальніше зупинимося на структурі фарбування металевого водостоку та критерії стійкості і довговічності для пластику.

Чим забезпечується стійкість металевого водостоку

Сталевий водостік захищений багатошаровим покриттям, подібним до фарбування профнастилу чи металочерепиці, див. фото нижче.

Структура фарбування сталевого водостоку .jpgТакий багатошаровий тип покриття дійсно може протистояти ультрафіолету і корозії протягом 50-60 років. Але будьте уважні - це відноситься тільки до якісних, а значить і не дешевих металевих водостоків. Недобросовісні виробники економлять на товщині цинкового покриття, та товщині і стійкості зовнішнього шару фарбування. Така фарба може потріскатися і облущитися за 3-5 років.

Критерії якості ПВХ водостічних систем

Довговічність пластикових елементів, навпаки, забезпечується не зовнішнім захисним шаром, а додаванням стійкої фарби і уф стабілізаторів до маси матеріалу, з якого потім відливаються деталі для ПВХ водостічної системи.

Подивіться на зріз деталі, якщо колір рівномірний - значить все добре, а якщо всередині видно світлий пластик, такий водостік краще не брати.

Другий важливий момент - герметичність. У пластиковому водостоку для цього є елементи ущільнювачів з гуми, а краще з EPDM каучуку. Також звертайте увагу на ширину і масивність ущільнювачів. Занадто тонкі ущільнювачі не можуть забезпечити герметичність на тривалий період.

І все ж таки - яка водостічна система краще

Очевидно, що головною перевагою ПВХ водостічних систем є ціна. Металевий водостік перевершує пластик майже по всім іншим характеристикам, але переваги не є тотальними і беззаперечними.

Так, термін служби більше, але, якщо через 10 років у вас з’явиться бажання оновити фасад, то водостічні системи все одно доведеться міняти.

Так, сталевий водостік не горить, але ви часто бачили, щоб пластикові водостічні системи були причиною пожежі?

Рішення і вибір вже зроблено, наші покупці проголосували гаманцями. Більше 80% водостічних систем, які продає наш магазин, з пластика.

Якщо у вас є питання стосовно наявності, умовам доставки, телефонуйте за номером (0800) 50-54-52, або пишіть в онлайн-чат, ми обов'язково дамо відповіді на всі питання, навіть якщо вони були задані в неробочий час.

Читайте також