В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Ліжечко для новонароджених. Правильний вибір – здоровий сон

Кроватки для новорожденных Міцний дитячий сон дорогоцінний не тільки для здоров'я дитини, а й для батьків, яким просто життєво необхідно хоча б пару годин в день проводити в тиші і спокої. Вибір дитячого ліжечка, в якому малюкові буде зручно і безпечно, - справа відповідальна. Щоб впоратися з ним в повній мірі, рекомендуємо вам вивчити наступні прості поради, засновані на рекомендаціях педіатрів.


Як вибирати ліжечко: матеріал, висота, стійкість, бар'єри


Кроватки для новорожденных из дерева
  1. Почнемо з головного, а саме з матеріалу майбутнього ліжечка. Будучи в дитячих медичних установах, зверніть увагу на те, що всі ліжечка там металеві. Такий вибір обумовлений не економією бюджету в державних установах, а питаннями безпеки. В цілому, металеві ліжечка приховують в собі менше ризиків, оскільки в них ніколи не заведуться якісь паразити чи комахи, вони не схильні до гниття, їх простіше тримати в чистому і доглянутому вигляді.

  2. Однак, це аж ніяк не сувора рекомендація. Сучасні покриття дерева дозволяють надійно захистити ліжечко від зазіхань будь-якої комахи. Важливо лише стежити, щоб ліжко не було покрите пентафталевими або нітроцелюлозними лаками. Ці лаки шкідливі для здоров'я, а розраховувати на те, що дитина не буде гризти своїми ріжучими зубками все до чого дотягнеться, не варто.


    Кроватка для младенца
  3. Наступне, на що потрібно звернути увагу, - це бортики і підлогу. Чим менше в ліжечку суцільних сторін, тим краще. В ідеалі ліжко з усіх боків повинне бути рейковим, але іноді це конструктивно неможливо, наприклад, у випадках з ліжечками-трансформерами, обладнаними висувними поличками і прибудованою тумбочкою. 

  4. Дно ліжечка також має бути з рейок - ламелей, це дозволить краще провітрювати матрац. Відстань між рейками не повинна бути занадто великою, щоб дитина не змогла просунути в отвір голову і застрягти. Але і занадто маленьким теж, щоб запобігти застряганню кінцівок. Кращим вибором буде відстань в 7-9 см між рейками.


  5. деревянная кроватка для новорожденного

    Безпечної висотою бар'єру вважається така, яка перешкоджає можливому перекиданню дитини через нього. В даному випадку краще відміряти з запасом: не забувайте, що діти часом вчаться стрибати і дертися швидше, ніж ми того від них очікуємо. У багатьох сучасних ліжечках глибина дна регулюється, це дуже зручно, особливо якщо врахувати, що малюки мають властивість рости.

Бар'єр, який можна опустити - річ надзвичайно зручна, але не можна забувати і про обережність. Уважно огляньте замки-фіксатори, більшість з них бувають відверто небезпечні для дитини: можуть прищемити їй палець або бар'єр може бути випадково опущений самою дитиною.


Пару слів про матрацах і постільну білизну

“Ні в якому разі не можна купувати поролоновий матрац”- хором переконують педіатри. Поролон надзвичайно люб'язно впускає в себе вологу, накопичує пил, створює чудове середовище для утворення грибків і є розсадником всяких мікроорганізмів. Краще купити матрац з кокосової стружки або старий добрий пружинистий.

гипоалергенный матрас для новорожденных

матрасы для детских кроваток Купити своєму малюкові “веселу” постільну білизну з його улюбленими героями з мультфільмів буде гарною ідеєю, але не потрібно забувати, що в першу чергу білизна має бути гіпоалергенною, а вже тільки потім - красивою. Вимагайте сертифікат якості від продавця.


Та й в цілому, не варто купувати ніякого товару для дитини, попередньо не переконавшись у його сертифікації. Це найвірніший спосіб захистити себе від зайвих хвилювань і тривог, а свого малюка - від недоброякісної продукції.

Читайте також