В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Як вибрати сайдинг: поради і рекомендації

Сайдинг

Сайдинг для стен

Перш ніж розібратися з важливими критеріями, які треба врахувати при купівлі сайдинга, декілька слів про його переваги.

Ви хочете отримати сучасний і стильний фасад будинку, без особливих капіталовкладень, і в той же час зробити обробку природною, стильною, і стійкою до поривів вітру і проливного дощу? Тоді, сайдинг - саме те, що Вам треба. Цей вид матеріалу з'явився на території України близько 20-ти років тому, проте тоді про нього мало хто знав. На сьогодні сайдинг користується величезною популярністю, яка продовжує нестримно рости.

Сайдинг не дорого

Сайдинг робиться методом екструзії (злитті на молекулярному рівні) двох мас. Основою служить вінілова маса, в яку додають пластифікатори, барвники, стабілізатори кольору. Зовнішній і внутрішній шари панелі мають різні склади, і, відповідно, виконують різні функції. Внутрішній шар забезпечує міцність, стійкість до температурних перепадів і механічних ушкоджень. Зовнішній - захищає від вигорання кольору, лущення і викривлення поверхні. Дві маси сплавляються методом екструзії, створюючи цілісну панель з відмінним зовнішніми і механічними характеристиками.

Ключові критерії при виборі сайдинга :

  1. Товщина панелі. Звертайте увагу на зріз панелі збоку, оскільки вона повинна мати рівну товщину по всій довжині - це багато в чому визначає поведінку матеріалу при дії на нього силових і температурних навантажень, а так само опір деформаціям. Рівна товщина панелі - обов'язковий показник якісності продукції, яким ні в якому разі не варто нехтувати.
  2. Рівномірне забарвлення панелі. Надійний і високоякісний сайдинг повинен мати рівномірне забарвлення: як із зовнішньої, так і з внутрішньої сторони панелі. Економічні варіанти сайдинг панелів можуть відрізнятися більше бляклим забарвленням з внутрішньої сторони, за рахунок меншого вмісту барвників у складі компаунда.
  3. Зовнішня поверхня має бути матовою, оскільки блиск глянцю категорично протипоказаний такому матеріалу як сайдинг. Будучи блискучим, матеріал піддаватиметься сильнішій дії сонячних променів, які значно підвищать ризик деформації матеріалу, а насиченість кольору в короткі терміни зменшиться, матеріал стане бляклим і тьмяним. Додатково рекомендуємо перевірити, чи немає на поверхні панелей слідів розшарування, лущення або мікротріщин. Такі дефекти недопустимі для цього матеріалу навіть протягом  тривалої експлуатації.
  4. Отвори під елементи кріплення повинні розташовуватися згори панелі, бути ідентичними один одному і знаходитися на одній лінії. Гнізда під кріплення мають бути акуратними, без задирок, що свідчить про ретельне дотримання технологічних норм, правил і контролю якості.
  5. Упаковка матеріалу. Виробники, які піклуються про свою репутацію і не економлять на власній продукції, зазвичай запаковують сайдинг в спеціальні картонні коробки, які дозволяють бути спокійними при перевезенні продукту, не турбуючись про те, що він може деформуватися або на ньому утворяться тріщини, чого не можна сказати про звичайну поліетиленову упаковку.
  6. Пластичність. Перевірте панель на пластичність. Для цього досить трохи загнути край панелі в тому місці, де він найбільш тонкий, якщо матеріал зламається - це буде явним показником низької пластичності цього зразка, яка в процесі експлуатації може негативно проявитися.

Що варто уточнити у продавця сайдингу:

  • Виробник і країна виробництва;
  • Гарантія;
  • Ціна;
  • Наявність на складі всіх комплектуючих;

Розрахунок сайдинга

Сайдинг Киев, качественный сайдинг

Перед придбанням сайдинга важливо не забути визначитися з необхідною кількістю матеріалу. Розрахунок кількості панелей, що знадобиться, краще всього довірити технічному фахівцеві.

Наш технічний відділ із задоволенням допоможе Вам розібратися в усіх питаннях, і проведе розрахунок кількості необхідних панелей і комплектуючих. Будемо раді Вам допомогти!

Розділи
Читайте також