В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Як доглядати за сайдингом

Сайдинг - це захист стін будинку від вологи і вітру. Вініловий сайдинг став дуже популярним в облицюванні стін приватних будинків і господарських будівель. Передусім тому, що матеріал легкий, не схильний до корозії і досить зносостійкий, не потребує підфарбовування, з ним досить просто працювати, що впорається навіть одна людина. Для монтажу знадобиться мінімальний набір інструментів. А при ремонті є можливість усувати пошкодження, не розбираючи всієї конструкції. Сайдинг легко підтримувати в чистоті, про що ми і поговоримо в цій статті.

Как ухаживать за сайдингом

Як правильно доглядати за сайдингом

Стіни з сайдинга стійкі до багатьох руйнівних атмосферних дій. Але на них, все ж, осідає порох і бруд, навесні - розводи від снігу, що розтанув, з'являються сліди від комах і птахів. Щоб надовго зберегти акуратний зовнішній вигляд сайдинга, треба за ним правильно доглядати. Є плановий догляд - миття стін і позаплановий - ремонт деталей при випадковому пошкодженні:

  1. Мити 1-2 рази в рік, в теплий час, коли температура не нижче 50 С. В основі матеріалу лежить полівінілхлорид - ПВХ, плюс антистатичні добавки в складі. Тому мити його легко, можна просто теплою водою з милом. Сильно забруднені ділянки необхідно потерти губкою, змоченою в мильному розчині, а потім просто змити струменем чистої води. Якщо ви помітили якісь плями на панелях, то краще не відкладати і швидше відмити їх, щоб пляма не "в'їдалася" в матеріал і потім не довелося витрачати більше часу на його очищення.

  2. Усувати випадкові ушкодження - тріщини або вм'ятини. Якщо на деталі утворилася тріщина, скол або вона розламалася, можна просто замінити тільки цю панель. Правда необхідно буде розібрати частину конструкції, оскільки складання конструкції здійснюється від низу (починаючи зі стартової планки) вверх.

  3. Якщо якісь панелі погнулися, то треба її зняти, потім, як би, стиснути ще більше і відпустити. Вона вирівняється сама.

Прості поради по очищенню сайдинга

  1. Мити сайдинг зручно за допомогою простого садового шланга або мийок високого тиску. Але:

    • струмінь води не має бути занадто сильним;

    • напрям струменя має бути зверху вниз;

    • використовувати спеціальні насадки-щітки.

  2. Уход за сайдингом с помощью мойки высокого давления

  3. Можна використати губки і щітки, аналогічні як для миття автомобілів. Усі знають, що покриття автомобілів дряпати не можна. Так само і з сайдингом.

  4. Как мыть сайдинг

  5. Приміняйте мильні розчини, навіть засіб для миття посуди. Але:

  • не можна залишати миючий засіб довше, ніж на 10 хвилин на поверхні.

Чого не можна робити під час догляду за сайдингом

Что нельзя использовать для ухода за сайдингом
  1. Користуватися абразивними миючими засобами - вони можуть істотно зашкодити вініловим панелям.

  2. Застосовувати засоби, що містять ацетон, хлор, кислотні або лужні сполуки, розчинники та ін. хімічно агресивні засоби.  До списку даних речовин відноситься також засіб для зняття лаку.

  3. Використовувати металеві і металізовані губки і щітки, щоб не подряпати панелі.

Тоді ваша будівля завжди виглядатиме так, як після "свіжого" ремонту.

Розділи
Читайте також