В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Як вірно зробити дах або "покрівельний сендвіч" в деталях

При будівництві будинку, а тим більше гаражів та інших підсобних приміщень, багато хто використовує нові матеріали для будівництва, але зачасту економлять на матеріалах для даху. Це призводить до того, що через декілька років покрівля починає протікати, руйнуватися, відбувається велика втрата тепла і знову доводиться вкладати додаткові кошти на ремонт. Запобігти цій проблемі дозволить розумне влаштування даху.

Покрівельний пиріг або вірне влаштування даху

Якщо розумно зробити дах, то він забезпечить економію тепла, постійну гідроізоляцію, а також не призведе до деформації стін надалі.

За правилами покрівля складається з декількох шарів, які є обов'язковими для влаштування даху будь-якої конструкції і призначення, розглянемо їх коротко:

  1. Стеля.
  2. Стельова рейка.
  3. Пароізоляція (захищає утеплювач від вологи, що надходить зсередини приміщення, зазвичай в будівництві цей етап пропускають). Сьогодні на ринку будматеріалів представлені різні варіанти. Найбільш економічними вважаються поліетилен, пергамін. Але вони мають малий термін експлуатації, ускладнюють циркуляцію повітря. Більш ефективними є мембранні плівки, які мають високу міцність, а завдяки мембранам контролюється виведення зайвої вологи. Одним з кращих варіантів може бути перфорована мембранна плівка, яка також служить додатковою шумоізоляцією.
  4. Теплоізоляція (необхідна для підтримки мікроклімату в приміщенні, взимку захищає від холоду, а влітку від спеки. Для кращого результату рекомендується укладати утеплювач саме в кроквяну частину, а не на стелю). Одним з найпопулярніших варіантів на сьогодні є пінопласт, але якщо не дотримані всі правила його монтажу, то виникає парниковий ефект, який призводить до появи грибка і цвілі. Кращим і вигідним варіантом є мінвата. Це екологічно чистий матеріал, має паропроникність, довгий термін експлуатації, за рахунок своєї малої ваги не дає додаткового навантаження. Базальтова вата один з кращих утеплювачів. Безпечна для людини, витримує великі перепади температур, в ній не з’являється грибок і пліснява, має дуже високі показники збереження теплоресурсів.
  5. Гідроізоляція покрівлі. Ринок матеріалів гідроізоляції зараз дає величезний вибір на будь-який ціновий діапазон. Це руберойд, більш ефективними в даний час вважаються гідроізоляційні плівки і мембрани. Їх термін експлуатації може досягати 30 років.
  6. Решетування - це основа для кріплення покрівельного матеріалу. Може бути суцільною або гратчастою. Робиться як з дерева, плит OSB, так і з металу в залежності від запланованого покриття.
  7. Покрівельний матеріал. Сьогодні для влаштування даху пропонуються різні покрівельні матеріали - шифер, черепиця, металочерепиця, бітумна черепиця та інші. Кожен з них має свої переваги і недоліками. Деякі види покрівельних матеріалів мають термін гарантії до 30 років.

Вірне влаштування даху також передбачає його легкість, наприклад, для каркасних будинків черепиця є важким покриттям, а шифер знижує зовнішню “привабливість” будови.

рис исправленный-min.jpg

Вірне влаштування покрівлі – запорука комфортного проживання в будинку

Зачасту багато власників приватних будинків припускаються помилки, вважаючи що на будівництві і утепленні даху можна заощадити. Але в подальшому це призводить до значних додаткових витрат на ремонт і нерідко на зведення нової покрівлі. Для комфортного проживання і довгого терміну експлуатації необхідно спочатку вірно влаштувати дах та використовувати якісні матеріали для його зведення.

Тому робіть все з розумом, наймайте кваліфікованих фахівців для влаштування даху і використовуйте якісні покрівельні матеріали, куплені вами в нашому інтернет-магазині - на сайті "Побудуй".

Читайте також