В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Що таке геомати протиерозійні

Геомат - це водопроникний синтетичний або натуральний матеріал з тривимірною структурою. Найчастіше складається з поліамідних волокон, сполучених між собою термічно, див. малюнок нижче. Також в основі бувають інші матеріали і способи з'єднання : механічний, хімічний і так далі. Геомати застосовуються для закріплення родючого шару, кореневої системи трав на схилах, берегів річок і озер. Розберемо детальніше область використання і властивості цієї групи матеріалів.

Структура геомату

Коріння рослин в геоматі

Як і для чого застосовують протиерозійний геомат

У назві матеріалу вказано основне завдання геоматів - це відвертання ерозійних процесів на поверхні, зміцнення кореневої системи трав. Виходячи з цих функцій протиерозійні мати використовують для:

  • укріплення укосів при дорожньому будівництві, укосів гребель, виїмок, кюветів;
  • Укріплення схилу геоматом

  • захисту від водної і вітрової ерозії;
  • створення і/або укріплення берегової лінії;
  • всіляких проектів ландшафтного дизайну, озеленення поверхонь, створення зеленої покрівлі.

Протиерозійні геомати Enkamat (як на фото вище) виготовляють з високоякісного поліаміду, який є стійким до негативних температур, що дозволяє уколювати матеріал незалежно від пори року. Гнучка структура допомагає украй щільно прилягати до схилів при монтажі.

Крім того, поліамідний геомат не схильний до розкладання.

Геомат - детальніше про структуру

Унікальна структура геоматів дозволяє міцно і довговічно закріпитися кореневій системі трав на схилі, зменшує швидкість течії води, не даючи можливості вимиватися частинкам грунту, тим самим запобігаючи ерозії поверхні.

Існують спеціальні різновиди геоматов, які окрім тривимірної структури армовані спеціальними георешітками - пластиковими або металевими, а також з підкладками з тканих геотекстилів і заповнені мінеральними наповнювачами. Ці різновиди використовуються в складніших геологічних умовах - підтоплюваних і дуже крутих укосах, берегів річок і так далі.

Для благоустрою на невеликих схилах, а також в якості подальшого добрива схилу, використовують натуральні геомати, виготовлені з натуральних джутових або кокосових волокон (біомати), див. малюнок нижче. При укладанні натуральних геоматов на схил, він повністю розкладається протягом 2 років, тим самим, не залишаючи після себе ніяких слідів, довговічно зміцнив кореневу систему трав.

Органічний геомат

Протиерозійний геомат - основні властивості

Поліамідні геомати мають унікальні властивості і переваги :

  • стійкі до УФ випромінювання;
  • стійкі до хімічних речовин;
  • стійкі до дії мікроорганізмів;
  • стійкі до значних перепадів температури від - 30°С до 100°С;
  • екологічні і не токсичні, дозволено застосовувати навіть при контакті з питною водою.

Якщо виникли питання або потрібна детальніша технічна інформація, телефонуйте за номером 0800 50-54-52. Залежно від складності умов, а також ваших потреб, фахівці інтернет магазину "Побудуй" допоможуть якісно підібрати потрібний матеріал і при необхідності забезпечать перевірку проекту спільно з технічним відділом.

Розділи
Читайте також