В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Агроволокно – застосування для здоров'я рослин

Як економити воду на полив рослин і сили на боротьбу з бур'яном? Як захистити троянди і виноград від морозу? Як уберегти рослини від палючого сонця? Відповідь проста - застосовувати агроволокно. Що таке агроволокно і як його застосовувати з максимальною користю для рослин нам розповість експерт на ринку агроволокна Максим Бубновский.

Агроволокно застосування на практиці: відповіді експерта

Що таке агроволокно?

агроволокно спанбонд

Експерт: Це нетканий текстиль. За структурою нагадує флізелін. Друга назва агроволокна - спанбонд. Це повітро-і водопроникний матеріал. Він допомагає створити оптимальні умови для росту і розвитку рослин, захищає від несприятливих погодних явищ, дозволяє адаптувати рослини до кліматичних особливостей місцевості. Агроволокно захищає рослини «з усіх боків». Накривши рослини агроволокном, ми захищаємо їх від холоду, спеки, посухи, комах і птахів. Постеливши агроволокно під рослини, ми оберігаємо їх від бур'янів, земляних шкідників, бруду та мульчуємо ґрунт.

Розкажіть про різновиди спанбонду

Види агроволокна

Експерт: Спанбонд відрізняється за кольором, щільностю та за розмірами полотен. Найбільш затребувані кольори агроволокна - це білий і чорний. Також буває жовте і червоне агроволокно. Щільність агроволокна вимірюється в грамах на квадратний метр і буває від 17 до 60 г / м2. Що стосується розмірів, то агроволокно продається в рулонах та упаковках. Довжина полотна коливається від 5 м до 100 м, а ширина - від 1,05 м до 12,65 м.

Яка відмінність між чорним і білим агроволокном?

Чорний і білий спанбондЕксперт: Біле агроволокно захищає рослини від холоду, спеки, комах і птахів, випарів і вивітрювання вологи. Білим агроволокном накривають рослини. Чорне агроволокно називають мульчуючим. Воно зберігає вологу в ґрунті, перешкоджає формуванню кірки на поверхні ґрунту, зберігає землю пухкою. Чорним агроволокном накривають землю. Також існує чорно-білий двошаровий спанбонд- аналог чорного. Його кладуть на землю так, щоб чорний шар направити до землі, а білий - до рослини. Чорний шар мульчуючий, а білий - відбиває сонячні промені і перешкоджає перегріву рослин.

Як вибрати потрібну щільність агроволокна?

Білий спанбондЕксперт: Біле агроволокно буває з щільністю від 17 до 60 г / м2, а чорне - тільки 50-60 г / м2. Білим агроволокном з щільністю від 17 до 30 г / м2 можна накривати будь-які рослини без застосування опор або каркасу. Воно легке і безпечне навіть для «ніжної» розсади. Таке агроволокно захистить рослини від пізніх весняних заморозків. Спанбонд щільністю 17 г / м2 захищає від заморозків до 0 ° С, 19 г / м2 - до -2 ° С, 23 г / м2 - до -5 ° С. Легкий спанбонд також використовують для захисту рослин від літнього палючого сонця, вивітрювання вологи, комах шкідників і птахів. Більш щільне біле агроволокно (від 30 до 60 г / м2) застосовують для накриття рослин за допомогою каркасу (створення теплиці), укутування рослин в зимовий період.

Які функції виконує чорне агроволокно?

Чорне агроволокно

Експерт: Крім основних функцій (мульчування ґрунту), чорне агроволокно захищає овочі і ягоди від бруду, земляних шкідників (наприклад, капустянки). Воно також перешкоджає росту бур'янів. За допомогою чорного агроволокна вирощують полуницю, суницю, овочеві культури (помідори, капусту, перець, баклажани тощо). За допомогою нього мульчують землю навколо дерев, кущів.

Розкажіть про особливості жовтого і червоного агроволокна?

Червоне і жовте агроволокноЕксперт: Жовте і червоне агроволокно входить до складу двошарових. Бувають чорно-жовтий, біло-червоний або жовто-червоний спанбонд. Вважається, що жовтий шар приваблює комах-шкідників. Це дозволяє відвернути комах від квітів або ягід. Червоний шар притягує та утримує інфрачервоне випромінювання сонячного світла. Це дозволяє отримувати і утримувати більше тепла для рослин. Тому рослини швидше розвиваються і починають раніше цвісти.


Як зробити теплицю за допомогою агроволокна?


Теплиця з агроволокном спанбондомЕксперт: Для створення теплиць використовують біле агроволокно з щільністю від 30-ти до 60-ти г / м2. Як каркас, можна використовувати будь-які матеріали - дерево, пластик, метал. Головне, щоб каркас був без гострих кутів та деталей. Гострі деталі можуть порвати агроволокно при монтажі. Фіксувати агроволокно можна скобами і кріпленнями з широкими капелюшками. Також можна прошити агроволокно навколо каркасу при влаштуванні міні-теплиць.

Які переваги у теплиць, що накриті агроволокном?

Агроволокно спанбонд для теплиціЕксперт: Агроволокно - це дихаючий матеріал. Головна перевага теплиць, накритих таким матеріалом - це циркуляція повітря і вологи. Теплиці з агроволокном захищають рослини від заморозків або спеки. Якщо навесні йдуть дощі, то в теплицях, накритих цим матеріалом, можна виростити здорові рослини без додаткового поливу. Поливати рослини потрібно при відсутності дощів, але полив роблять набагато рідше, ніж в теплицях під плівкою або полікарбонатом.

Яке агроволокно вибрати для захисту розсади від весняних заморозків?

Агроволокно від весняних заморозківЕксперт: В березні і першій половині квітня потрібно використовувати біле агроволокно щільністю від 30-ти до 60-ти г / м2. Це період, коли нічні заморозки можуть досягати температури -10 ° С. З другої половини квітня можна використовувати спанбонд щільністю від 17 г / м2 до 23г / м2. Такий спанбонд досить легкий. Його укладають без каркасу безпосередньо зверху на розсаду.

Як захистити рослини від сонця в літній період?

Захист рослин від сонця з агроволокномЕксперт: Потрібно накрити рослини білим спанбондом з найменшою щільністю - 17-19 г / м2. Агроволокно сприяє створенню оптимального мікроклімату для розвитку рослин і дозрівання плодів. Спанбонд захистить рослини від ультрафіолетового випромінювання, запобіжить утворенню опіків і вивітрювання вологи, забезпечить потрібну циркуляцію повітря. Тому, при посушливій погоді полив можна проводити в 2-3 рази рідше. А циркуляція повітря запобіжить загниванню рослин, якщо влітку «йдуть» рясні дощі. Спанбонд також захистить рослини від птахів і комах-шкідників.

Як захистити рослини від морозу взимку?

Як захистити рослини агроволокном на зимуЕксперт: В жовтні-листопаді рослини загортають і накривають білим агроволокном. Щільність агроволокна повинна бути 50-60 г / м2. Загортають молоді та теплолюбні дерева (персики, нектарини), квіти (троянди), виноград, актинідію, ожину, малину. Виноград можна прикопати землею і накрити зверху агроволокном. Накривають спанбондом поля з озимими культурами (пшеницею), грядки з озимим часником, цибулею тощо. Спанбонд захистить рослини від морозів навіть в безсніжну зиму. Агроволокно укладають в 1 або в 2 шари. Другий шар знизить ризик замерзання рослин в дуже холодну безсніжну зиму, коли морози більше -20 ° С або -30 ° С.

Як садити полуницю і розсаду на чорне агроволокно?

Як садити на черне агроволокно?Експерт: Необхідно підготувати ділянку землі - перекопати, очистити від бур'янів. Потім накрити землю чорним агроволокном. Краї агроволокна потрібно зафіксувати за допомогою спеціальних кілочків або присипати землею. Якщо краї агроволокна будуть присипатися землею, то по периметру ділянки необхідно зробити траншею глибиною до 10-ти см. У траншею потрібно укласти краї агроволокна і засипати землею. Далі в агроволокні потрібно зробити хрестоподібні, круглі або овальні розрізи. Через розрізи висаджують рослини.

Чим відрізняється агротканина від агроволокна?

Агротканина для полуниціЕксперт: Агротканина - це тканий матеріал, який має більшу щільністю. Щільність агротканини становить від 90 до 130 г / м2. Її виробляють в чорному кольорі і застосовують аналогічно чорному агроволокну. Завдяки більшій щільності, агротканина витримує великі навантаження і більш стійка до проривів. Наприклад, по агротканини можна ходити. Використовують агротканину протягом 7-ми сезонів і довше.

Телефонуйте в інтернет-магазин «Побудуй», наші фахівці допоможуть правильно вибрати потрібне агроволокно для ваших рослин. Захищайте свої рослини, доглядайте за ними! Вони віддячать вам багатим урожаєм і рясним цвітінням.

(0800) 50-54-52

Читайте також