В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Агротканина - простий спосіб зберегти вашу землю здоровою і родючої

Землеробство може здатися заняттям досить простим: саджаєш в землю насіння, поливаєш їх час від часу, стежиш за відсутністю бур'янів і чекаєш, поки із землі “попре” потужний урожай. Але тим, хто займається вирощуванням корисних культур всерйоз, зрозуміла наївність подібної точки зору, адже насправді між насінням та урожаєм лежить довга дорога з незліченними перешкодами у вигляді паразитів, кліматичних примх природи, різних хвороб, виснаження ґрунтів та інших чинників.

На щастя, агрономи не сидять склавши руки і рік за роком винаходять все нові і нові способи захистити рослини від, загрожуючих їх благополуччю, шкідливих факторів. Одне з найбільш чудових досягнень агротехнологій сучасності - це мульчування агротканиною. Давайте розберемося, що воно собою являє.

Агротканина. Як висаджувати полуницю на чорну агротканину

Чим корисно мульчування землі?

Цей агротехнічний прийом не такий вже і новий, але широке поширення отримав відносно недавно. Він полягає в покритті родючої землі мульчею. Нехитре, на перший погляд, діло, але воно виконує цілий ряд виключно корисних функцій, а саме:

  • не дозволяє волозі занадто швидко випаровуватися з землі;
  • захищає ґрунт від перегріву (влітку) і промерзань (в зимовий період);
  • запобігає ерозії та утворенню кірки;
  • дозволяє ґрунтові збагачуватися корисними елементами;
  • зберігає рихлість, захищає від вивітрювання;
  • запобігає проростанню бур'янів.
Як стелити агротканину. Агротекстиль

Одним словом, мульчування землі дозволяє приділяти догляду за рослиною значно менше часу, при цьому в багаторазово покращуючи кінцевий результат. Цей простий прийом, завбачливо виконаний по закінченню сезону, також є прекрасною запорукою успішного зростання та розвитку садових і городніх культур і в майбутньому році.

Чому агротканина настільки зручна для мульчування?

Звичайно, для цієї сільськогосподарської процедури використовуються як органічні види мульчі, так і штучного походження. Серед них - кора, стружка і тирса, суха трава, листя, горіхова шкаралупа, сіно, гравій, галька, різана гума.

Як не дивно, але штучна мульча є більш вдалим рішенням, оскільки вона абсолютно неприваблива для паразитів, які могли б побажати в ній оселитися. У порівнянні з усіма цими видами мульчі, агротканина набагато зручніше у використанні та й показує більш високі результати. Очевидно, що стелити тканину швидше і простіше. Вона краще пропускає повітря, але при цьому надійно захищає від шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

У чому відмінність агротканини від агроволокна?

Багато хто не до кінця розуміють, в чому полягає відмінність двох цих видів агротекстилю. Агротканина називається так тому, що є тканим матеріалом, в той час як агроволокно - неткане. Крім цього, агроволокно набагато тонше (17-60г / м2) і тому не може конкурувати з агротканиною (90-130г / м2) в щільності і міцності, надійності та довговічності.

Якщо ви твердо вирішили виростити рекордний урожай на заздрість всім сусідам, а також скоротити кількість часу, потрібного для догляду за вашими культурами, то вам дійсно потрібно задуматися про придбання та застосування агротканини для мульчування землі на вашій ділянці. Агротканина для полуниці. Черна агротканина

(0800) 50-54-52

Читайте також