В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Все що потрібно знати про електричні снігоприбирачі

Снігоприбирач - це часто необхідна, але в той же час досить дорога і обдумана покупка. Тому слід зважити всі плюси і мінуси різних моделей і різновидів, щоб вибрати оптимальний варіант. Основна відмінність снігоприбиральних машин - це тип двигуна. Він буває бензиновий або електричний. Якщо Ви схиляєтесь до вибору варіанту з електричним двигуном і хочете дізнатися про них побільше, то наша стаття саме для Вас.

Електроснігоприбирач-min.jpg

Що потрібно знати про електричні снігоприбирачі?

Принцип роботи снігоприбирачів полягає в тому, що двигун обертає шнеки. Шнеки збирають сніг і направляють його в бункер, і далі в патрубок викиду. Розглянемо головні особливості електричних снігоприбирачів:

  1. Двигун і харчування. Найважливіше це те, що електродвигуни економні, не вимагають заміни масла, майже безшумні та екологічні. При роботі електричні снігоприбирачі повинні бути або підключені до електричної мережі, або оснащені акумуляторною батареєю. У першому випадку територія прибирання обмежується довжиною кабелю. Для збільшення площі обслуговування можна використовувати подовжувач. Важливо не забути, що при сильному подовженні кабелю будуть втрати електрики, і може зменшуватися потужність електричного снігоприбирача. У разі використання акумулятора, вартість снігоприбирача буде вищою. Час роботи буде залежати від ємності акумулятора. А для організації роботи необхідно враховувати час зарядки. Це може займати до 12 годин.
  2. Корпус і ківш. Корпус найчастіше роблять з ударостійкого пластику. Це дає перевагу у вазі, і естетичний зовнішній вигляд. Ківш може бути виготовлений із пластику з прогумованими вставками або з металу. Пластик набагато легший, але менш міцний, а металевий ківш збільшить вагу машини.
  3. Система очищення снігу. Буває шнекова і роторна.
    • Шнекова - складається зі шнека, який безпосередньо збирає сніг з ковша. Шнек може бути пластиковим, металевим. Плюсом в конструкції є прогумовані вставки. Шнек збирає сніг і направляє його в патрубок викиду.Шнековий-електроснігоприбирач-min.jpg
    • Принцип роботи роторної системи в тому, що ротор надає прискорення снігу і направляє його на викид. У такій конструкції також присутній шнек. Ротор як би "розпушує" сніг і передає його шнеку. В такому випадку шнек можна вибрати і пластиковий адже на нього припадає менше навантаження.Роторний-снігоприбирач-min.jpg
  4. Пересування. Електричні снігоприбирачі найчастіше несамохідні, оснащені коліщатками. Вони зазвичай легкі і маневрені. Керувати ними можуть жінки, підлітки і люди похилого віку.
  5. Ціна. Електричні снігоприбирачі доступні. Мінімальна ціна менша ніж у бензинових снігоприбирачів приблизно в 4-5 разів.

Слід також сказати кілька слів про снігоприбиральні лопати. Це найбільш простий вид снігоприбирача, має невелику вагу, сніг за допомогою шнеків викидається вперед, дальність викиду може бути до 8-9 метрів. Легка, маневрена, але менш потужна. Вона може не впоратися з глибоким або залежаним снігом.

Плюси і мінуси електричних снігоприбирачів

Отже, плюсами електроснігоприбирачів є:

  • невелика вага;
  • екологічність;/li>
  • відносна безшумність;
  • маневреність;
  • невисока ціна;
  • простота в експлуатації та обслуговуванні;
  • економність;
  • не вимагають бензину і заміни масла;

Мінуси снігоприбиральних машин:

  • можуть не впоратися з глибоким чи замерзлим залежаним снігом;
  • вимагають прив'язку до електромережі;
  • в сильні морози (вище 10 градусів Цельсія), можуть бути проблеми з електричним дротом який погано розмотується на вулиці.
  • потужність менше ніж у бензинових;
  • несамохідні;
  • деталі корпусу частіше пластикові, і термін експлуатації може бути нижче ніж у металевих аналогів.

При виборі снігоприбирача слід оцінити рельєф, розміри Вашої ділянки і особливості клімату місцевості. Відштовхуючись від цих даних та інформації в статті, ви зможете вибрати оптимальний електричний снігоприбирач.

Якщо у Вас залишилися питання, фахівці інтернет-магазину "Побудуй" з радістю допоможуть Вам і нададуть безкоштовну консультацію по телефону або в on-line чаті. Пишіть, телефонуйте!

Читайте також