В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Водостічна система потребує догляду

Як провести очистку водостоку

Щоб водостічна система надійно захищала будівлю від води, вона сама потребує регулярного догляду. Ревізія і очищення водостічної системи - заняття не обтяжливе, але необхідне. В іншому випадку термін експлуатації водостоку буде істотно знижений.


Як часто потрібно проводити ревізію і очищення водостічної системи?

Чистку водостоку прийнято проводити два рази на рік: навесні, коли зійшов сніг, і восени, перед настанням зими. Якщо біля будинку розташовані дерева, то очищення восени проводиться набагато частіше. Просто опале листя може засмітити жолоб, забити отвори зливоприймачів, водостічної труби і коліна. Крім цього, необхідно оглядати водостічну систему взимку, щоб впевнитись чи не утворилася в ній крига. Якщо крига утворилася у водостічній системі, її потрібно прибрати.

Засмічення водостоку. Очистка водостоку Як прибрати лід з водосточної системи

Конструктивний захист водостічної системи

Електричний підігрів даху і водостокуДеякі заходи щодо продовження терміну служби і безперебійної роботи водостоку можна робити ще на етапі зведення покрівлі. Так, звичайні снігозатримувачі. Вони служать надійним захистом від масивних снігових зсувів, які просто можуть зірвати водостік, погнути або пошкодити його.

Ще краще проблему сніжної шапки на даху вирішує електричний підігрів покрівлі та / або самих ринв. Звичайно, облаштувати такий технологічний дах може бути дорого і нелегко. Зате експлуатувати його - одне задоволення: намерзання криги, снігові зсуви, пошкодження покрівельного покриття і водостоку назавжди залишаться в минулому.

Регулярний догляд: як правильно чистити водостік?

Як доглядати за водосточною системоюНеважливо, пластикова водостічна система встановлена на вашій покрівлі або металевий водостік. Чищення необхідно проводити м'якими щітками. Не можна використовувати грубі, залізні інструменти, які можуть пошкодити покриття деталей. Крупне сміття, таке як опале листя, сухі гілки, котиків, що пригрілися на сонечку прибирайте руками.

Важливо пам'ятати, що під час ревізії та очищення водостоку, воронки стоків повинні бути перекриті, щоб уникнути потрапляння сміття в трубу. Сама чистка проводиться в напрямку від стоків до краю жолобів. Вельми зручно використовувати для чищення вітродув. Потужний потік повітря швидко і без особливих зусиль з боку господаря начисто очищає жолоб.

Сітка для захисту водостокуМожна використовувати для чищення воду (після того, як прийметься сміття) для того, щоб змити налиплий бруд і промити труби. Не забудьте відкрити, закупорені перед цим, воронки стоків. Бажано використовувати потужний і тонкий струмінь води. Існують спеціальні «чистячі» насадки на шланги, вони надзвичайно зручні для виконання цього завдання.

Ще одна хитрість в боротьбі з засміченням водостоків - спеціальні захисні сітки. Таким захисним аксесуаром є сітка Levelex Tube Medium. Вона складається з полімерного пластику, надійна і практично не вимагає догляду. Вона зігнута під розмір труби, стійка до механічних пошкоджень і в разі необхідності може бути очищена одним рухом руки.

Тільки своєчасний і регулярний догляд може забезпечити безперебійну роботу водостічної системи і захист вашого будинку від дощової і талої води. Тому не нехтуйте регулярними профілактичними роботами, і водостік буде служити Вам довго і якісно.

Доглядайте за водостічною системою, оберігайте її від засмічення. І водостік обов'язково віддячить Вам довгою і якісною службою.

(0800) 50-54-52

Читайте також