В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Техноніколь – це більше ніж просто торгова марка

У цій статті ми розповімо про продукцію нашого стратегічного партнера - компанії «Техноніколь». Лінійка продуктів настільки різноманітна, що її можна зустріти на будь-якому етапі будівництва, починаючи від фундаменту, закінчуючи кіньком. Почнемо знайомство.

Утеплювач Техноніколь.jpg

Утеплювачі Техноніколь

Теплоізоляція стін, підлог, цокольних поверхів і скатної покрівлі дозволяє заощадити до 50% теплової енергії, яка інакше просто розсіювалася б у просторі. Компанія «Техноніколь» випускає два принципово різні класи утеплювачів.

Полістирол

Є як класичний пінопласт, так і екструдований полістирол XPS, див. фото нижче:

Пінопласт і ХPS Техноніколь фото.jpg

Чим екструдований полістирол краще:

  • в кілька разів механічно міцніший і довговічніший від звичайного пінопласту;

  • в складі є добавки (анітіпірени), що роблять матеріал важкозаймистим;

  • L - подібна кромка дозволяє стикувати плити з напуском без «містків холоду».

Але і ціна, в порівнянні з пінопластом, істотно вище. Обидва матеріали чудово тримають тепло та ізолюють від шуму. Дуже добре підходять для зовнішньої теплоізоляції підвалів, підлог під стяжку і стін з цегли та бетону. Зовсім не вбирають вологу, але і не проникні для пару, а це часто необхідно.

А там, де потрібна пружність, гнучкість і максимальна пожежна безпека їх на жаль, застосовувати не можна.

Базальтові утеплювачі від Техноніколь

Цей матеріал складається з переплетених базальтових волокон. Теплоізоляцією служить сухе повітря, що міститься між волокнами.

Базальтовая вата Технониколь в Киеве.jpg

Виробництво мінерального утеплювача віддалено нагадує виготовлення цукрової вати. Базальт розплавляють і видувають тонкі нитки, які хаотично переплітаються і скріплюються між собою поліефірними смолами, див. малюнок нижче.

Схема виробництва мінеральної вати jpg

Оскільки базальт - це вулканічна порода, мінеральний утеплювач не горить взагалі. Єдиним компонентом, який реагує на вогонь є сполучні смоли.

Щільність і фасування базальтової вати залежить від призначення, в таблиці нижче утеплювачі умовно згруповані по області застосування.

Призначення


Щільність, кг \ м3

марки


форма фасування

1

Для навантажених конструкцій (каркасні стіни, підлоги по лагам, скатна покрівля)

30-50

РОКЛАЙТ,

ТЕХНОЛАЙТ, ЕКСТРА,

ТЕХНОЛАЙТ, ОПТІМА,

ТЕХНОБЛОК, СТАНДАРТ,

ТЕХНОАКУСТІК,

МАТ ТЕПЛОРОЛЛ


Плити 1200х600 мм,


рулон 4000х1000


2

Вентильований фасад (сайдинг)


45-100

ТЕХНОВЕНТ Н ПРОФ,

ТЕХНОВЕНТ ЕКСТРА,

ТЕХНОВЕНТ ЕКСТРА СП,

ТЕХНОВЕНТ СТАНДАРТ

Плити 1200х600 мм


3

Штукатурний фасад (мокрий)


105 -145

ТЕХНОФАС КОТЕДЖ,

ТЕХНОФАС ОПТІМА,

ТЕХНОФАС ЕФЕКТ,

ТЕХНОФАС

Плити 1200х600 мм


4

Плоскі експлуатовані покрівлі


100-195

ТЕХНОРУФ Н ЕКСТРА,

ТЕХНОРУФ Н ОПТІМА,

ТЕХНОРУФ 45,

ТЕХНОРУФ ПРОФ,

ТЕХНОРУФ В ЕКСТРА

Плити 1200х600 мм


5

Технічна теплоізоляція і вогнезахист, трубопроводи, повітроводи, перегородки


35-100

МАТ Ламельні,

ВОГНЕЗАХИСТ,

Цилінд ДЛЯ ТРУБОПРОВОДІВ, 

Мат прошивний


Плити 1200х600 мм,


Рулон 2400х1200,


рулон 8000х1200

Крім вогнестійкості базальтова вата відрізняється:

  1. Пружністю. Плити і рулони легко стискаються і так само легко повертають початковий розмір (крім жорстких серій для мокрих фасадів і плоских покрівель, у них стисливість обмежена). Це властивість необхідна для покрівельних конструкцій з балками і кроквами, які зсуваються на протязі року відносно один одного. Пружна вата заповнює простір між балками щільно без зазорів, і стискається і розправляється разом з кроквяною системою.

  2. Паропроникністю. При утепленні дерев'яних стін пінопластом часто виходить ефект термоса (в будинку підвищується вологість з цвіллю і грибком по кутах і навіть в шафах з білизною). За будівельним нормам кожен наступний шар, брати до уваги потрібно стіни зсередини до фасаду, повинен бути більш паропроникним ніж попередній. Якщо стіни бетонні або цегляні, то пінопласт підходить, оскільки такі стіни пропускають ще менше пару. А якщо стіна пориста (дерево, пінобетон або газобетон), то зовнішній утеплювач повинен бути паропроникним.

Покрівельні та супутні матеріали

Бітумна черепиця SHINGLAS. Один з найпопулярніших матеріалів для скатної покрівлі. Бітумна (вона ж гнучка) черепиця являє собою склополотно просочене бітумом, а з лицьового боку є мінеральне посипання з базальтової крихти, яке задає колір і фактуру покрівельного покриття.

Структура бітумної черепиці Техноніколь Світендейл.jpg

Поки що у нас класичною вважається покрівля з металочерепиці, але у бітумної є ряд переваг:

  • під бітумною черепицею покрівля виглядає багатше і красивіше;

  • гнучка черепиця - це природний тепло- і звукоізолятор (забудьте про звуки барабану, що утворює дощ, падаючи на залізну поверхню);

  • бітумну черепицю не зірве навіть дуже сильний ураганний вітер, тому що вона кріпиться на суцільну підкладку, яка збільшує міцність всієї кроквяної системи в рази;

  • зовсім не іржавіє, а завдяки шорсткій поверхні не потрібні снігозатримувальні покрівельні елементи.

Рулонна бітумна черепиця. Отримала менше поширення, підходить для плоских покрівель, а також покрівель з малими і негативними кутами. За структурою схожа з класичною гнучкою черепицею, тільки в якості основи використовують поліестер, і шар бітуму трохи тонше.

Рулонна черепиця Техноніколь (Світендейл).jpg

Рулонні покрівельні матеріали Техноніколь - є спадкоємцями класичного руберойду, але з поліпшеними характеристиками. Хоч більшість рулонних матеріалів є допоміжними і входять до складу покрівельного пирогу, деякі, наприклад, Полибуд К, можна використовувати як самостійне покриття для побутових споруд та допоміжних (тимчасових) споруд.

Гідроізоляція

Мастики і бітумні праймери - є модифікації як для обробки фундаментів і підвальних приміщень, і є для гідроізоляції покрівлі промазання стиків, єндов, для металевих конструкцій тощо. Підібрати матеріал дуже просто оскільки призначення включено в каталог.

Бітумні праймери гідроізоляції клей.jpg

Полімерні мембрани для гідроізоляції. Сюди входять як плоскі ПВХ мембрани, які клеять до робочої поверхні, а стики зварюють спеціальним феном з притискним роликом, так і профільовані (шиповані) мембрани, для дренажу та механічного захисту внутрішніх шарів гідроізоляції.

Покрівельні та гірдізоляційні мембрани Техноніколь.jpg

Є звичайно ще безліч різновидів спеціалізованих матеріалів, але в цьому короткому огляді навіть поверхнево згадати про всі матеріали компанії «Техноніколь» в рамках однієї статті не реально.

Якщо у вас з'явилися питання по тій чи іншій групі матеріалів, потрібна допомога в розрахунках або консультація по монтажу, телефонуйте за номером (0800) 50-54-52.

Читайте також