В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Монтаж прозорого шиферу - світло вдень, красиво вночі

Прозора покрівля. Купити КиївПрозорий шифер і аксесуари до них служать для пристрою світлопрозорих покрівель. Придатні для облаштування навісів, альтанок або покрівлі басейну. Випускаються безбарвними і з різними відтінками: димчастому, бронзовому, синьому, зеленому. Всі вони забезпечують захист від УФ випромінювання. Крім кольору, листи відрізняються типом профілю. Бувають у вигляді хвиль і трапецій. 

       Характеристики матеріалу

Як облаштувати світлопрозору покрівлюПрозорий дах від Salux володіє гарними експлуатаційними характеристиками. Стійкий до перепадів температури, забезпечує герметичність і пожежну безпеку покрівлі. Це дуже легкий матеріал, що не вимагає масивної кроквяної системи для створення банальної альтанки.

Особливості якісного монтажу

Щоб прозора покрівля радувала власника, потрібно дотримуватися всіх правил монтажу.

  1. В першу чергу зверніть увагу, що всі кріпильні отвори свердляться дрилем. Самі листи кріплять саморізами. Тобто не можна використовувати ніяких цвяхів і молотків при монтажі.
  2. По покрівлі не можна ходити без спеціального пристрою для настилу.
  3. Для монтажу використовують спеціальні підкладки. Спочатку їх закріплюють на обрешітку через спеціальне вушко. Потім, через підкладки кріплять листи. Підкладка запобігає деформації листа при затягуванні шурупа. Зверніть увагу, що для листів у вигляді трапеції потрібна підкладка у вигляді трапеції. Для хвилеподібного профілю - хвилеподібна підкладка.
монтаж пластикового шиферу

Технологія монтажу

  1. Листи Salux укладають на обрешітку з кроком не більше 500 мм.
  2. Мінімальний ухил скату покрівлі повинен бути 8%. Рекомендовано ухил від 10%.
  3. Мінімальний напуск листів 200 мм.
  4. Обов'язково повинна бути добре облаштована вентиляція підпокрівельного простору.
  5. Листи ріжуться ножівкою по металу або «болгаркою».
  6. Кріпляться листи вгору на кожній 2-й або 3-й хвилі спеціальними шурупами з прогумованою шайбою.
  7. В усіх з’єднаннях необхідно витримати деформаційний проміжок в 3 мм.
  8. Діаметр кріпильного отвору повинен бути на 3 мм ширшим самого шурупа.
  9. Максимальна довжина звисання листа не повинна перебільшувати 200 мм.

Комбіновані покрівлі

Світлопрозора покрівля. ПВХ шифер Крім прозорих, ще випускаються непрозорі листи Salux хвилеподібного профілю. Їх використовують для створення комбінованих світлопрозорих і непрозорих покрівель. Розмір хвилі і профіль однакові. Монтаж та експлуатаційні характеристики також збігаються. Всі елементи легко з’єднуються. Використовуючи листи Salux, Вам не знадобиться робити складні переходи і з єднання між різними типами покрівлі.

Вертикальні конструкції

застосування прозорого шиферу ПВХ листи Salux можна використовувати для зведення вертикальних конструкцій. Це можуть бути стіни теплиць або будь-які огорожі, наприклад, для басейнів, квітників тощо. При вертикальному монтажі листи також кріпляться в поперечну обрешітку. Відмінність в тому, що шуруп кріпиться «в западину» хвилі. Для такого монтажу не потрібно використовувати підкладки. Для вертикальних конструкцій рекомендуємо використовувати листи профілю у вигляді трапеції, вони забезпечують більшу площу прилягання до обрешітки. Зверніть увагу, що при зведенні вертикальних конструкцій листи не можна поставити на підставку (фундамент), вони повинні бути підвішені з проміжком в 3 мм і закріплені на обрешітці шурупами. Правильно встановлені конструкції прослужать довго і надійно.

Дотримуйтесь правил монтажу, і покрівля прослужить Вам довгі роки. Пам'ятайте, що робота з будь-якою покрівлею - це робота на висоті. Будьте уважні і дотримуйтесь правил техніки безпеки. А на виниклі питання Вам дадуть відповідь фахівці "Побудуй"

Телефонуйте! (0800) 50-54-52

Читайте також