В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Монтаж бітумної черепиці: основні принципи та поширені помилки

Бітумна черепиця становить високотехнологічний сучасний будівельний матеріал. Вона має цілу низку позитивних якостей, які роблять її такою популярною на будівельному ринку. Завдяки її м'якості, пластичності і легкості, монтаж бітумної черепиці не потребує великих енергетичних затрат і з легкістю проводиться на найскладніших поверхнях.

Кожен шар має своє функціональне навантаження: бітумно-полімерний покращує фіксацію, склополотно і органічна целюлоза надають пластичність, базальтова крихта захищає від агресивного впливу середовища і надає декоративність. Звичайно, щоб відчути всі переваги цього чудового матеріалу, перш за все необхідно вірно покласти бітумну черепицю.

Технологія укладання бітумної черепиці

  1. На крокви і обрешітку укладається гідроізоляція. Суцільне решетування краще, оскільки в даному випадку нам буде потрібна ідеально рівна поверхня даху для якісного укладання.
  2. Коли основа підготовлена, можна приступити до настилу. З виворітного боку знімається захисна плівка (дуже важливо знімати її безпосередньо перед наклеюванням), і матеріал фіксується до підстави простими оцинкованими цвяхами.
  3. М'яка черепиця, бітумна черепиця

Варто врахувати також і тип черепиці: карнизна прямокутна черепиця укладається по краю ската, але для фігурної потрібно залишити проміжок в 20-30 мм від краю схилу, потім обрізати по краю і зафіксувати бітумним клеєм.

  • Укладаємо черепицю одну на одну з запасом, тобто кожен наступний лист повинен закривати гонтом капелюшки цвяхів попереднього.
  • Якщо кут скату складає більше 18 градусів, прокладка проводиться вздовж схилів (звисів), в іншому випадку - поперек.
  • Герметизація стиків є заключним етапом і проводиться простим будівельним феном, листи самі злипнуться під впливом нагрівання. У сонячну погоду цим кроком можна знехтувати, довіривши зробити всю роботу за вас теплому сонечку.
  • Поширені помилки, яких слід уникати

    Якщо м'який дах починає протікати лише через пару років експлуатації, то справа, швидше за все, зовсім не в бракованому товарі, а в допущених при будівництві помилках. Щоб уникнути гірких розчарувань, зверніть увагу на наступні нюанси.

    1. Найчастіше причиною протікання стає не вірно покладений перший і стартовий ряди. Якщо їх стики збігаються, протікання по нижньому краю скату стає справою часу, причому недовгого. Це протікання призведе до загнивання крокв, псування всієї конструкції. На щастя, це легко виправити: досить прикрити незахищені стики металевими пластинами, просунувши їх між уразливими пластами на стиках. Але краще відразу все робити правильно.

    2. Недбалість при кріпленні займає друге місце за поширеністю серед фатальних помилок, що призводять до псування даху. Якщо погано і недбало закріпити черепицю, то з часом вітрові вдасться підняти її край, а це призведе до проникнення під матеріал води з усіма можливими наслідками.

    3. Досить часто покрівельники пошкоджують матеріал, укладаючи його на даху на єндову (розжолобок), через що відбувається перелом всього пакету. Пам'ятайте, класти пакети потрібно тільки на скати.

    4. Додаткове обладнання на даху часто псує бітумну черепицю. Пам'ятайте, що будь-які "звисання" на м'якій покрівлі повинні встановлюватися максимально обережно.

    Уважність, старанність і обережність - ось три основні принципи, які (за умови дотримання технології) захистять вас від неприємностей, і ремонт м'якої покрівлі не знадобиться вам ще багато років.

    Технології укладки бітумної черепиці

    Залишилися питання? Телефонуйте, ми відповімо і проведемо всі необхідні розрахунки кількості будівельних матеріалів для Вашої будівлі безкоштовно

    (050) 414-92-73


    Читайте також