В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Сходи з електроприводом – непотрібна розкіш або необхідність

Багато хто, напевно, бачив сходи на горище, які ховаються за люком і потрібно зачепити спеціальної палицею гачок на замку, відкрити засувку і опустити сходи вниз. Справа нескладна, з цим впорається і підліток, і тендітна дівчина. Але бувають моделі горищних сходів з електроприводом. Як вони влаштовані і в яких випадках реально необхідні – розберемо в цій статті.

Як працюють складні сходи з електроприводом

Вкрай просто – підключаються до мережі 220В, також в комплекті йде пульт управління стаціонарний (як вимикач на стіні) або переносний (як пульт від кондиціонера). За кришкою люка захований електромотор і система автоматики, а в деяких моделях є акумулятор, який дозволяє кілька разів закрити і відкрити сходи навіть при відключеній електриці. Це вкрай важливо для безпеки. Моделі без акумулятора можна розкласти і скласти в ручному режимі, але є нюанси (на зразок стель більше 3,5 метрів), коли до люка не дотягнути механічним маніпулятором.

Автоматическая чердачная лестница фото.png

Подивіться коротке відео і переваги сходи з електроприводом стануть очевидними.

Чи варто купувати горищні сходи з електроприводом

Все виглядає прекрасно, поки не подивишся на ціну автоматичних горищних сходів, а стартує вона від 1300 євро. Так що ж ви отримаєте за ці гроші, розберемо на прикладі серії німецьких сходів Roto Elecktro:

  1. Міцність. Елементи багатосекційних сходів з литого алюмінію. Максимальне навантаження до 200кг, на кожну сходинку і 500кг на всю конструкцію, тоді як показник стандартних сходів – 160кг максимального навантаження. В принципі, 160кг цілком достатньо, але запас міцності – це завжди плюс.
  2. Сходи з рифленням, глибиною 140мм. Тоді як в стандартних складних 80-90мм. Широка сходинка набагато комфортніше, різниця помітна і відчутна відразу і назавжди. Ходити по вузьких сходах вам більше не захочеться.
  3. Високий показник теплоізоляції і інфільтрації повітря. Утеплювач в кришці пропускає не більше 1,73м²С/Вт (товщина утеплювача 62мм). А ущільнення з EPDM каучуку по периметру кришки не пропускає сторонні запахи.
  4. Безшумність. Ніякого брязкоту і гуркоту, все працює плавно і тихо.
  5. Економічність – електромотор і автоматика не споживають електроенергію в повністю складеному або розкладеному вигляді.
  6. Якщо висота приміщення більше 3,7 метра – то автоматичні сходи стають єдиним варіантом. Максимальна висота для серії Roto Elecktro – 4,5 метра. Це майже два стандартних поверха.
  7. Безпека. Автоматика сходів налаштована так, що, коли вона зустрічає на шляху якусь перешкоду – рух зразу зупиняється. Тобто, вона вас не штовхне, не придавить і не вдарить, у всякому разі так щоб травмувати.
  8. Можливість підключення автоматики сходів до зовнішнього джерела, наприклад, системі протипожежної безпеки.

Чи варті ці переваги того щоб викласти кругленьку суму за автоматичні горищні сходи заздалегідь не визначити. Найчастіше можна обійтися варіантом простіше, але якщо випадок винятковий, а рівень доходів дозволяє, то такі сходи – саме, то що вам потрібно.

Якщо у вас є конкретні питання по цим або інших видах горищних сходів, телефонуйте за номером (050) 414-92-73 або пишіть в онлайн чат. Завжди раді вам допомогти.

Читайте також