В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Азбука ремонту – будівельні суміші

Ще не так давно, для приготування будівельних розчинів використовувалися цемент, пісок, вапно рідше – гіпс, а для приготування бетону – щебінь. Сьогодні ж в будь-якому будівельному магазині ви знайдете готову суху суміш для стяжки на підлогу, для вирівнювання стін, стель, клейові суміші для плитки, каменю тощо. Здавалося б, навіщо потрібне готове фасування для кладок і інших розчинів, адже можна заощадити і приготувати аналогічний розчин самостійно?

;розчин для цегли   Клей для плитки  

Насправді заощадити не вийде:

  • розчин приготовлений «колгоспними» методами, потрібно наносити більш товстим шаром – інакше розтріскається;
  • клейові розчини взагалі приготувати вкрай складно – потрібно або додавати клей ПВА «кінськими» дозами, або інші добавки, в результаті вийде дорожче.

Крім сухих сумішей продаються також і повністю готові до нанесення суміші або рідкі концентрати. Але сухі суміші виграють по вартості, а готуються за принципом – просто додай води.

Штукатурка, кладка, оздоблення – види і особливості будівельних сумішей

У всіх сухих будівельних сумішей є спільні риси в складі:

  1. Речовина – це цемент, гіпс або полімер. Причому полімерні добавки можуть працювати в зв'язці з тим же гіпсом.
  2. Наповнювач – тут найчастіше використовується:
    • пісок – звичайний або кварцовий;
    • вапняна мука;
    • мармурова мука;
    • перліт або піноскло для теплоізолюючих сумішей.
  3. Спеціалізовані добавки:
    • волокнисті добавки з целюлози, скловолокна або полімерів – для підвищення міцності на розтягнення, зменшення усадки при застиганні, захисту від утворення тріщин;
    • добавки які уповільнюють або прискорюють процес схоплювання розчину;
    • декоративні добавки для штукатурних сумішей.

Якщо скласти умовний рейтинг популярності готових сумішей, які продаються через наш магазин, то вийде:

  1. Штукатурні суміші (декоративні та цементно-піщані).
  2. Шпаклювальні суміші для вирівнювання і підготовки – стартові і фінішні суміші.
  3. Плиткові клеї.
  4. Суміші для стяжки і вирівнювання підлог.

Решта різновидів, такі як клей для утеплювача, суміші для гідроізоляції та затирання швів запитують не так часто і в менших обсягах, але зовсім без них обходиться мало яке будівництво.

 Суміш для кладки    Суміш для затирання швів   
 Самовирівнювальна підлога   Суміш-для-шпаклювання.jpg    
 
штукатурна суміш       
   штукатурка-утеплювач-min.jpg   

Сухі суміші і готові розчини – коли що вигідніше

Готові суміші коштують недешево. Особливо від відомих брендів. Але, з появою готових сумішей і розчинів – роботи з оздоблення спростилися, адже рецептура нових сумішей тестується в лабораторіях. Завдяки спеціальним добавкам, тим же пластифікаторам, сповільнювач та іншим – готова будівельна суміш значно перевершує те, що раніше готувалося з піску вапна і цементу, на око.

Приклад №1 – як сполучний розчин для кладки піно- і газобетону застосовують клейову суміш, а не розчин кладки для цегли.

Справа в тому, що клейової суміші потрібно всього кілька міліметрів. За товщину шва між піноблоками більше ніж 3мм бригадир будівельників м'яко кажучи, не похвалить, і змусить переробити. А товщина шва стандартного піщано-цементного розчину для кладки 8-12мм. Тут важлива не стільки перевитрата матеріалу, скільки втрата теплоізоляційних властивостей. Газо- і пінобетон сам по собі прекрасний теплоізолятор, а цементні шви – це містки холоду, і чим вони тонше, тим менше втрати.

 Клеюча-суміш-для-пінобетону-min.jpg    Помилки-в-швах-для-пінобетону-min.jpg  

Приклад № 2 – стяжка для підлоги. За старими будівельними нормами, щоб шар не розтріскувався, товщина нанесення повинна бути не менше 50мм. А сучасні суміші міцніше і надійніше старих навіть при товщині 30мм.

Суміш для стяжки підлоги 

Приклад № 3 – наливні підлоги і суміші які самі вирівнюються. Є суміші на основі епоксидної смоли або поліуретану, вони дозволяють отримати гладке, міцне, зносостійке покриття при товщині всього 2-2,5 міліметра. Але такі суміші коштують досить дорого, тому поверхня під ними повинна бути гладка і рівна, інакше вся суміш стече в якийсь кут або заповнить поглиблення і піде острівцями.

 Підготовка під заливну підлогу

Класична схема підготовки підлоги – стяжка з цементно-піщаної суміші, яка вирівняє перепади і поглиблення. Потім настає черга суміші яка сама вирівнюється. Товщина 5-15мм, при цьому не потрібні маяки, дотримання рівнів тощо. Все зробить сила гравітації. Після повного застигання суміші наноситься фінішне покриття наливної підлоги. Все, підлога готова.

Як бачите «дорогі» будівельні суміші купити вигідніше ніж «дешеві».

Як вибрати і купити будівельну суміш через інтернет

Головна небезпека – купити контрафактний або підроблений матеріал. І якщо контрафактні суміші – це ще півбіди, часто постачальники купують оптові партії і нелегально, фасують їх на місці і заробляють на різниці між оптом і роздрібом.

А ось відверта підробка – це коли дешева суміш фасується в упаковки дорогих і якісних матеріалів, або того гірше, фасується пісок з незначними домішками вапна і цементу – це вже біда.

В останні роки неякісного матеріалу стало менше, але ймовірність замовити підробку все ж є. Особливо якщо купуєте через інтернет. Адже ви не бачите сам мішок, чи є фірмова голограма, код партії тощо.

Так що ж виходить – замовляти будівельні суміші через інтернет можна?

Насправді можна, і це навіть вигідно, тільки потрібні елементарні запобіжні заходи:

  1. Якщо ціна підозріло нижче середньоринкової – краще купити будівельну суміш в іншому місці.
  2. Не варто довіряти фірмам одноденкам, у нормального продавця є рейтинг, відгуки і хороша репутація. Добре якщо є свій склад. Хоча в інтернет торгівлі це не обов'язково, хороша ціна через те і виходить, що товар відправляється з оптового складу прямо до вас минаючи транзитні склади, офіси і полиці магазинів.
  3. Сертифікати – чек або накладна про покупку. Як не банально – у сумлінних продавців отримати копію сертифіката легко, а товарний чек або видаткову накладну видають завжди за замовчуванням, навіть просити нічого не потрібно.

Якщо вам потрібно підібрати матеріали для ремонту, клей, утеплювач, штукатурну суміш тощо, телефонуйте за номером 0800 50-54-52, або пишіть в онлайн чат.


Читайте також