В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Карнизна підшивка софітами: поєднання простоти і функціональності

карнизна підшивка софітом. Софіти для покрівліПокрівельні скати виступають за межі стін так далеко (на 50-70см як мінімум) зовсім не через любов архітекторів до екстравагантного дизайну. Функціональне призначення карнизного звісу полягає у відведенні стікаючої по даху води (дощу або талого снігу) подалі від стін і фундаменту будинку. Це надзвичайно корисне конструктивне рішення, але воно ж призводить до нової проблеми: всі «нутрощі» вашого даху починають виглядати назовні через цей великий зазор.

Рішення просте: зробити дах завершеним і гарним допоможе карнизна підшивка. Підшивати можна деревом, профнастилом, вагонкою, але найзручнішим матеріалом для цього завдання є, мабуть, софіт.

У чому полягає перевага софіта перед іншими матеріалами?

Підшивка покрівлі софітами

Популярність софітів пояснюється, в першу чергу, їх перфоруванням. Дрібні отвори, якими усіяні софіти по всій довжині, зроблені аж ніяк не з метою економії сировини при виробництві: вони забезпечують таку необхідну мансардному простору вентиляцію.

Адже через різницю температур в кімнатах і на вулиці в горищних приміщеннях часто утворюється конденсат. Без належного провітрювання від цього конденсату будуть серйозно страждати всі елементи, з яких створена покрівля: балки, утеплювачі, перекриття. Другою незаперечною перевагою софіта є його конструкція. Замки кріплення прості й надійні, що робить процес карнизної підшивки простим і безболісним, а подальшу експлуатацію – безпроблемною.

Види перфорації софітів

Види-софітів-min.JPG

Продавці покрівельних матеріалів часто стикаються з питанням про призначення трьох видів перфорації софітів: без перфорації, з суцільною перфорацією або з перфорацією по центру. Вся справа в тому, що для непрофільованих дахових покриттів, таких як бітумна черепиця або фальц, краще використовувати повну перфорацію для максимальної вентиляції. Інші покриття менш вимогливі і цілком допускають чергування в карнизній підшивці суцільних і вентиляційних смуг софіта. Суцільний же варіант використовується при монтажі дахів альтанок, стель всередині приміщення і тому подібних будівель, де провітрювання не потрібно взагалі.

Які матеріали вибрати для карнизної підшивки?

Підшивку покрівлі можна зробити з декількох матеріалів:

• вініл – найекономічніший і пластичний матеріал, він здатний витримувати серйозні коливання температур, не схильний до грибків і біологічної корозії, простий в монтажі. З цього матеріалу і виробляють софіти:

  • алюміній – трохи важче вінілу, стійкий до корозії, декоративний, виключно добре тримає кольори;
  • оцинкована сталь – цинк-металеві софіти представляють собою надійне поєднання довговічності за порівняно невисоку ціну;
  • мідь – найдорожчий і довговічний матеріал, мідний софіт може прослужити вам навіть 150 і більше років, а вже заможність, яку він надає зовнішньому вигляду будинку, важко переоцінити;
  • пластик під дерево – сучасний декоративний елемент, чудово мімікрує під живе дерево. Щоб визначити, який саме вид софіта підійде саме для вашої споруди, необхідно зважити всі «за» і «проти», спираючись на конкретні характеристики будинку і можливості бюджету. Ви також можете звернутися за консультацією до фахівця, це буде розумним кроком, який допоможе заощадити час і гроші.

Залишилися питання? Телефонуйте, ми відповімо і проведемо всі необхідні розрахунки кількості будівельних матеріалів для Вашої будівлі безкоштовно

(0800) 50-54-52

Розділи
Читайте також