В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Технологія підшивки покрівлі софітами

Коли недосвідченим поглядом дивишся на професійно підшитий софітом карниз, то здається, ніби тут не обійшлося без якоїсь хитрої магії – настільки ідеальною і цільною виглядає конструкція. Не видно ні швів, а ні стиків. Звичайно, ніякого чаклунства в цьому немає. Навіть спритність рук, і та не знадобиться, тільки трохи вміння і суворе дотримання технології монтажу.

Як підшити покрівлю софітами?

Софіти для фронтонного і карнизного звисів

Фронтонний звіс-min.JPG

Закриваючи скат фронтоном або карнизним схилом, слід в першу чергу дбати про герметичність, захист від вітру і вологи та збереження вентиляції підпокрівельного простору. Щільне прилягання всіх елементів (з урахуванням люфту для компенсації термічного розширення) і ніяких зазорів – така запорука успіху в даному випадку.

Софіти с перфорацією

У чому особливість софітів і чому саме їх застосовують для підшивки покрівлі? При підшивці покрівлі софітами застосовуються особливі перфоровані деталі, які прекрасно справляються із завданням збереження вентиляції. Їх вставляють на рівновіддаленій відстані один від одного, з розрахунком частки вентильованих отворів не менше ніж 1/500 від загальної площі. Ці отвори дуже зручні в експлуатації: не засмічуються і легко містяться в чистоті.

Послідовність дій при монтажі софітів

З чого почати? Перш за все, слід підготувати кромки, торцеві частини карнизних стропил, обрізавши їх всі по одній лінії. Після цього потрібно буде визначитися: підшивати прямо по стропилах або ж встановлювати додаткову горизонтальну обрешітку. Перший спосіб простий і швидкий, другий потребує великих зусиль, але багато хто вважає, що горизонтальний спосіб виглядає більш привабливо. Крім цього, іноді занадто крутий скат даху (більше 30 градусів) не залишає вибору, і від монтажу на стропилах доводиться відмовлятися.

Обрешітка для підшивки даху, софітів

Установка горизонтальної обрешітки не така трудомістка, як здається на перший погляд. Все, що потрібно, це невелика кількість дерев'яних рейок (ідеальним варіантом будуть рейки 3х5см). Озброївшись рівнем, встановлюйте горизонтальні рейки вздовж фасаду, починаючи від кута будівлі. Кріплення до фасаду здійснюється за допомогою звичайних кілочків швидкого монтажу. На ці рейки встановлюють рейки-опори з кроком 50-80см (залежить від марки софіта, докладніше читайте в інструкції). На стартові рейки потрібно прикріпити J-профіль. У паз J-профілю вже встановити софіти і защепити один з іншим на спеціальний замок до характерного клацання.Кутове з'єднання софітів

Що стосується кутів будівель, то тут карнизні звіси можуть бути оформлені прямим способом або ялинкою, на розсуд хазяїна. Встановлюючи елементи, слід пам'ятати, що завжди потрібно залишати невеликі зазори для компенсації термічного розширення матеріалів в спеку – герметичності конструкції це не зашкодить.

Обов'язково вивчайте інструкцію

У кожної марки софіта є свої власні особливості і характеристики. Тому, перш ніж приступати до монтажу, слід уважно вивчити інструкцію, що додається. Це допоможе уникнути прикрих помилок, і тоді ваша покрівля буде гарною, надійною та довговічною.

Розділи
Читайте також