В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Як правильно вибирати клей для плитки

Кахельна плитка — найпоширеніший вид покриття, не тільки підлогового, але і використовується для обробки стін. Процес укладання плитки неможливий без спеціальної суміші — клею для плитки, який використовують для кріплення плитки. Коли справа доходить до вивчення асортименту та покупки, виникає питання: "А чи є різниця, який клей вибрати, чи всі вони однаково надійні?" У цій статті ми розповімо як вибрати оптимальний плитковий клей.

Клейова суміш для плитки.jpg

Що собою являє клейова суміш для плитки

Клей для плитки являє собою скоріше клейову суміш, склад якої залежить від місця застосування і різновиду облицювального матеріалу. Основа для клею може бути:

  • цементна — до складу також входять добавки, хороший варіант для невеликого бюджету;
  • епоксидна смола — зазвичай виступає основою для водонепроникного клею використовуваного для укладання кахлю в басейнах;
  • клейова суміш на поліуретановій основі володіє всіма необхідними для експлуатації в складних умовах характеристиками;
  • на основі акрилової виготовляють готову клейову суміш, яка використовується для облицювання приміщень з великою вологістю, завдяки створюваному повністю водонепроникному слою.
Незалежно від основи, клей володіє такими характеристиками як адгезія, в'язкість, швидкість висихання, еластичність нанесення.

Клей для плитки.jpg

Який клей вибрати і для якого виду кераміки?

  1. Мармурові поверхні слід клеїти на клейову суміш білого кольору, з-за можливості вбирання сірого кольору облицювальним матеріалом.
  2. Керамічна плитка або керамограніт — укладаються як на найпростіший клей для внутрішніх робіт так і на еластичний. Колір може бути як білий так і сірий в залежності від кольору плитки. Більш бюджетні варіанти такого клею можуть містити більше піску в своєму складі.
  3. Глазуровану керамічну плитку слід укладати на еластичний клей щоб уникнути утворення тріщин.
  4. Мозаїка впевнено повертає популярність. Часто вона буває скляною, тому для неї вибирають клей білого кольору, який менш помітний крізь прозору скляну мозаїку. Ще одна з важлива характеристика клею для мозаїки — дрібна зернистість і можливість стиснення до 0,4-0,5 мм після укладання мозаїки.

Клей для плитки — особливості вибору

Вирішальними факторами щоб вибрати клейову суміш для кераміки служать місце застосування, характер поверхні на яку буде укладатися плитка і умови, в яких вона буде експлуатуватися.

  1. Клей для внутрішніх робіт — підходить для облицювання на кухні, в коридорах. Добре підійде універсальний варіант.
  2. Клей для зовнішніх робіт повинен володіти такими якостями як водостійкість, морозостійкість. Його використовують для облицювання ганку терас, балконів.
  3. Швидкотвердіюча клейова суміш виручить Вас у разі якщо експлуатувати поверхню потрібно в найкоротші терміни. Термін затвердіння такого клею від 3 годин. Слід пам'ятати, що виготовлена ​​суміш придатна до використання не більше 30 хвилин.
  4. Вирівнюючий клей стане в нагоді в разі, якщо укладання плитки проводиться на нерівну поверхню. Якщо нерівності на поверхні більше 0,5 мм — краще використовувати штукатурку.
  5. Еластична клейова суміш — допоможе Вам облицювати дерев'яні або гіпсокартонні поверхні (так-так, на них теж можна укладати плитку), а також поверхні які піддається поступово наростаючим пошкодженям. Високоеластичний клей використовують для облицювання басейнів і підлог з підігрівом.
  6. Термостійка клейова суміш—  використовують для облицювання таких елементів як каміни, печі. Максимальна температура експлуатації до 600 ͒С.
  7. Плити великого формату можна укласти за допомогою товстошарового плиткового клею. Слід пам'ятати, що даний вид використовують тільки для внутрішніх робіт. Також при укладанні клейову суміш слід наносити і на поверхню і на плитку.

Щоб не помилитися і правильно вибрати клейову суміш пропонуємо порадитися з фахівцями інтернет-магазину "Побудуй", а на сайті можна ознайомитися з асортиментом.


Читайте також