В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Як і з чого виготовляють штучні ялини

Якщо Ви замислилися про купівлю новорічної ялини, але сумніваєтеся в її безпеці або практичності, то ця стаття для Вас. Ми розглянемо в подробицях процес виготовлення, щоб Ви розвіяли свої сумніви і прийняли вірне рішення при купівлі.

З чого ж виготовляють новорічні штучні ялини?

Штучні ялини і сосни, а саме їх голочки найчастіше виготовляють з двох матеріалів:

  1. У першому випадку використовують пластик, якщо бути точними, то поліпропілен. Такі штучні ялини називають литими. Поліпропілен пластичний, безпечний при правильному використанні, зберігає форму, негорючий. Перевагою матеріалу є те, що його повторно приймають на переробку. З нього, наприклад, виготовляють захисні килимки для підлогового покриття, дитячі іграшки, харчові контейнери. Штучні литі ялинки виглядають "як справжні" і навіть красивіше - вони пишні, стрункі, їх голочки не обсипаються. Звичайно, бракує аромату живої ялини. Але цей нюанс можна виправити за допомогою ароматичного масла.

  2. У другому випадку матеріалом для виготовлення служить полівінілхлорид, він же ПВХ. Цей матеріал знайомий кожному у сучасному світі, він оточує нас всюди - натяжні стелі, лінолеум, елементи одягу. Більше того, відомі усім вінілові пластинки теж представники виробів з полівінілхлориду. Голочки можуть бути у вигляді ПВХ волосіні і ПВХ плівки.

Плюси ПВХ :

  • найвища температура займання серед термопластів;

  • стійкий до вологи;

  • пластичний;

  • стійкий до дії кислот, лугів, солей, спиртів;

  • відносно довгий термін служби;

  • температура використання до 70.

Мінуси ПВХ :

  • не розкладається повністю;

  • не можна спалювати - виділяються токсичні речовини.

Інші варіанти матеріалів для голочок штучних ялин - це гнучка сталь. Так, це не жарт - голочки новорічних красунь роблять навіть із сталі.


Ствол штучних ялин у більшості випадків виготовляють з порожнистої металевої труби. У ялинках заввишки більше 1,8 м ствол зазвичай розбірний, для зручного транспортування.


Матеріал підставок буває пластиковий і металевий. Для ялин заввишки до 180 см включно, частіше виготовляють пластикові підставки. Якщо лісова красуня вище 180 см, то вага у неї більша і підставка потрібна вже металева.

Механізм виготовлення штучних ялин і сосен

Для штучних голок з ПВХ-плівки різних забарвлень, на спеціалізованих верстатах виставляється потрібна довжина. Плівка намотується на дротяний стержень при цьому обертаючись навколо стержня. В результаті отримують заготівлі гілок. Їх комбінують залежно від виду виробу, діаметру ярусів і висоти майбутньої ялини. Для соснових голок можуть використати жорсткішу і довшу мононитку з ПВХ - ПВХ волосінь, надалі гілочки отримують також шляхом намотування на сталевий стержень.

Литі ялинки виготовляють дещо іншим методом. Їх відливають в спеціальних формах по окремій гілочці, а потім збирають разом. На вигляд дерево, виготовлене у такий спосіб, складно відрізнити від справжнього. Голки гладкі, добре імітують живе дерево.


Залежно від конструкції ялини бувають:

  1. Литі - дерево не розбирається, гілочки можна підібрати для транспортування. Підставка може бути знімною, зовнішній.

  2. Стовбурні - гілочки кріпляться на цілісний або розбірний ствол по черзі. Займає мінімум місця при зберіганні.

  3. Каркасні - розбирається на декілька частин. Гілочки в формі парасольки складаються уздовж ствола. Швидко збирається.

Штучна новорічна ялинка у будинку: шкода або користь

  1. Матеріал для виготовлення штучних ялин, відповідно вироби з нього довговічні, невибагливі у зберіганні і догляді.

  2. При правильній експлуатації продукти з пластика та ПВХ безпечні для здоров'я.

  3. Штучні ялини і сосни не спалахують від гірлянди, що замкнула, або іскри піротехнічних виробів. Вони плавляться, але при цьому виділяється специфічний запах і шкідливі речовини, так що правила пожежної безпеки передусім. Якщо ялиночка все-таки потрапила під дію вогню і почала плавитись важливо ретельно провітрити приміщення!

  4. Штучні ялини досить довго служать за умови правильного зберігання. Після використання у свята, гілки краще підігнути до ствола, можна обернути целофаном і зберігати в прохолодних приміщеннях. Якщо зберігати ялинку в теплих приміщеннях або біля опалювальних приладів, то хвоя може пересохнути і термін служби стане значно коротшим.

У асортименті інтернет-магазину "Побудуй" безліч ялин виготовлених з якісних і безпечних матеріалів. Можете сміливо вибирати символ Нового року на нашому сайті і будьте впевнені, що він буде гідною прикрасою Вашого свята. Вибирайте, замовляйте! А якщо залишилися питання - телефонуйте (0800)50-54-52! Фахівці інтернет-магазину "Побудуй" дадуть відповідь на питання і допоможуть вибрати найкрасивішу новорічну штучну ялинку.



Читайте також