В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Пластикові сітки і будівництво - точка перетину

 

Чи знали Ви, що саме пластикові сітки запобігають появі тріщин при бетонній заливці підлоги і в шарі штукатурки, забезпечуючи комфортні умови для проведення будівельних робіт?! Питань про застосування і вибір пластикових сіток багато. Про них і поговоримо з експертом на ринку сіток для будівництва Олексієм Котенко.


У будівництві використовують пластикові сітки. Де саме і для чого?

Пластикові сітки для будівництваЕксперт: З їх допомогою захищають будівельні майданчики, позначають аварійно небезпечні ділянки, армують стягування підлоги і цегляну кладку, облицьовують і штукатурять стіни, захищають будівельні ліси.


Чи є переваги у пластикових сіток в порівнянні з металевими аналогами?

Дефекти металевої сіткиЕксперт: По-перше, легка вага. Це знижує фізичні і фінансові витрати на транспортування і монтаж. По-друге, відсутні ризики корозії і появи іржі. Пластикові сітки хімічно нейтральні, стійкі до впливу навіть агресивних лужних середовищ. По-третє, легкий демонтаж і можливість використати повторно.


Які параметри треба враховувати при виборі пластикової сітки?

Пластиковї сітки для армуванняЕксперт: Перше – це міцність. Незалежно від вживання – чим більша будівля, тим більша має бути міцність сітки. Показники міцності завжди вказують в описі характеристик товару. Друге – розмір вічок, який залежить від вживання. У штукатурних сітках розмір вічок має бути не більше 5х5 мм. Для армування цегельної кладки – 20х30 мм або 30х40 мм. Для стягування підлоги – від 30х45 мм до 51х71 мм і більш. Інші важливі параметри – це форма вічок, колір, розмір рулону і вартість. Ці показники більше орієнтовані на індивідуальні запити.

Чим відрізняються пластикові сітки для стягування підлоги?

Сітка для стяжки підлогиЕксперт: Вони володіють підвищеною міцністю на розрив. Легка вага зменшує навантаження на несучі конструкції будівлі. Це важливо для будинків з дерев'яними перекриттями. Для монтажу необхідно закріпити сітку на підготовлені маячки і рівномірно залити розчином.


Як вибрати сітку для армування стягування підлоги?

Пластикова сітка для армування підлогиЕксперт: В першу чергу необхідно враховувати міцність. При будівництві приватного будинку можна вибрати сітку з міцністю 4,5 і 9,3 кН/м (наприклад, С-флекс або РФ-1 ТМ Tenax). Якщо йде будівництво промислової будівлі, то необхідно використовувати продукт з більшою щільністю – десь 15 кН/м, наприклад РФ-2 ТМ Tenax.

Які переваги в пластикових сіток для армування штукатурного шару порівняно з аналогами?

Пластикові сітки для армування штукатуркиЕксперт: Головна перевага – хімічна нейтральність. Якщо застосовувати металеві сітки при шарі штукатурки до 30 мм, на поверхні готової стіни можуть з'являтися іржаві плями і смуги. Оскільки полімерна сітка хімічно нейтральна навіть до агресивних лужних середовищ, вона забезпечує красивий зовнішній вигляд готової стіни впродовж багатьох років.


Що важливо враховувати при виборі полімерної сітки для армування штукатурки?

Пластикова сітка для штукатуркиЕксперт: Розмір вічок має бути не більше ніж 5х5 мм. Щільність має бути в межах 110х170 г/м2.



Де використовують "затінюючу сітку" у будівництві?

Фасадна сітка в будівництвіЕксперт: Для обгороджування будівельних лісів і території, затінення майданчиків і парковок. Така сітка затінює і закриває від стороннього погляду. Вона забезпечує хорошу вентиляцію території. Ця важлива перевага в порівнянні з металевими або дерев'яними аналогами.


Чому "затінюючу сітку" називають ще і "сітка для захисту лісів"?

Якісна фасадна сіткаЕксперт: У разі огородження будівельних лісів, вона захищає працівників від сонця (особливо в літню пору року) і територію від будівельного сміття. Вона створює комфортний для роботи мікроклімат, одночасно забезпечує затінення і вільний доступ свіжого повітря.



Як сітка для захисту лісів впливає на кошторис?

Затіняюча сітка в будівництвіЕксперт: Вона істотно заощаджує фінансові витрати. Завдяки затіненню будівельного майданчика і доступу свіжого повітря, будівельники можуть працювати навіть вдень в спеку. Іншими словами - вона продовжує трудовий день. Тому меншу кількість днів необхідно для завершення будівництва. Також зверніть увагу, що «затіняюча сітка» - тканинна. Переплетення ниток зроблено так, що вона не розпускається навіть при розрізі і проколюванні. Тому вона багаторазова.

Як вибрати сітку для захисту лісів?

Сетка для лесов

Есперт: Необхідно вибирати максимальний відсоток затінення.  Для огородження території або конструкції навісу можна вибрати менший відсоток затінення, наприклад 50% або 70%.  А для захисту лісів використовують сітку з максимальним затінюванням 90%.


Що таке сигнальна сітка і де її застосовують в будівництві?

Сигнальна сітка. Сітка для ограородження територіїЕксперт: Це дуже яскрава сітка, яку видно здалеку.  Її використовують для огородження будівельних майданчиків, особливо - аварійно небезпечних ділянок, обривів.  Вона дуже легка і гнучка - тому транспортування, монтаж і демонтаж дуже зручний.  Пластикову сигнальну сітку можна використовувати повторно - вона багаторазова.  При її монтажі в якості опори використовують будь-які матеріали - дерево, метал, бетон.

Наш експерт відповів на найпоширеніші питання про вибір і застосування пластикових сіток в будівництві.  Якщо у Вас є інші питання, телефонуйте в інтернет-магазин «Побудуй». Наші фахівці дадуть відповідь і допоможуть вибрати саме те, що потрібно для Вашого будівництва.

(0800) 50-54-52

Читайте також