В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Пластикові сітки для саду та городу: що, де і як?

Експерт в пластикових сітках Що спільного між вирощуванням плетучих троянд і огорожею дачної ділянки, захистом городу від кротів та автомобіля від перегріву? Відповідь - використання пластикових сіток. Про те, як їх правильно вибирати і застосовувати, розповість Олексій Котенко, експерт на ринку сіток для будівництва, будинків, саду та городу.



Де застосовуються пластикові сітки?

Садова сітка. Сітка для огородженняЕксперт: Їх широко використовують на присадибних і дачних ділянках, в садах і на городах для огорожі території, поділ її на ділянки, споруди вольєрів для тварин, навісів, захисту плодів від птахів і кротів, організації шпалер для витких рослин, створення квіткових композицій.


Які функції виконують пластикові сітки?

Сітка для підтримки огірків. Сітка для в'юнких рослинЕксперт: Шпалерна сітка підтримує виткі рослини. Її ще називають «огірковою», так як найчастіше вона використовується для вирощування огірків, але також є незамінною для бобових, кабачків, томатів та інших витких рослин. Затіняюча сітка створює тінь для рослин, з її допомогою споруджують навіси і альтанки, захисна сітка допомагає вберегти врожай від птахів, гризунів і кротів. Функціонал декоративної сітки широкий: вона застосовується для створення зелених арок, палісадників, красивих огорож. Використовуючи сітку для огорож, можна будувати вольєри для домашніх тварин, птахів, робити клумби, спортивні майданчики тощо.

У чому перевага пластикових сіток?

Затіняючі сітки для городуЕксперт: Завдяки високотехнологічним методам виробництва, пластикові сітки відрізняються міцністю і надійністю. Наприклад, італійські сітки TENAX виробляються з поліпропілену високої щільності, що забезпечує їх довговічність. Вони також стійкі до сонячного випромінювання. 

TENAX дає офіційну гарантію 3 роки на те, що їх сітки збережуть колір і еластичність протягом цього часу. При цьому практика показує, що пластикові сітки зберігають зовнішні характеристики і фізичні властивості набагато довше: близько 7-8 років. Пластикові сітки володіють стійкістю до корозії і гниття. Вони легкі, гнучкі, їх легко можна монтувати, демонтувати, транспортувати, зберігати в згорнутому вигляді і встановлювати повторно. Варто відзначити безпеку пластикових сіток для природи і людини: вони не токсичні та хімічно інертні. До того ж, ці сітки мають естетичний зовнішній вигляд.

Чи є альтернатива пластиковій садовій сітці?

Експерт: Альтернативою є металеві сітки - неоцинковані, оцинковані, з різного роду покриттям, в тому числі і полімерним. Такі сітки важчі, менш гнучкі, їх складніше встановлювати, потрібно додатково фарбувати. Ще, як варіант, використовуються натягнуті на опори нитки, дріт, шпагат.


Що потрібно враховувати, вибираючи сітку для саду та городу?

Полімерні садові сітки. Якісні сітки для саду. Сітка для огірківЕксперт: Слід враховувати розмір вічок. Якщо сітка призначена для витких рослин і квітів, то розмір вічок повинен бути максимальним. Якщо ж вона повинна захищати від птахів і гризунів, то розмір вічок повинен бути маленький. Також слід врахувати розміри - площа покриття, висоту і довжину рулону. Одним з головних критеріїв при виборі сітки є її УФ-стабільність, тобто те, наскільки вона стійка до прямих сонячних променів. Щоб бути впевненими в тривалому терміні служби сітки, потрібно вибирати надійних європейських виробників з гарантією якості. Також критерієм вибору є декоративні особливості сітки: колір, форма вічок.

Якого розміру повинні бути вічки в захисній сітці від птахів?


Сітка для захисту врожаю. Захист від птахівЕксперт: Дозріваючий урожай приваблює птахів: вони із задоволенням ласують черешнею, полуницею та іншими фруктами і ягодами. Для відлякування пернатих можна використовувати опудало та ультразвукові механізми, однак до перших птиці швидко звикають, а другі дорого коштують. Захисна сітка - найбільш простий і доступний варіант для захисту врожаю від птахів. Вона легка, міцна, безпечна, з екологічної точки зору, через неї проникає світло і повітря. Найбільш часті пернаті гості на садових ділянках - це шпаки, горобці, голуби, граки. Діаметр вічок захисної сітки становить від 5 до 15 мм, тому вона здатна захистити дозрілі плоди від птахів різного розміру.

Що означає відсотковий показник затіняючої сітки?

Затіняюча сітка. Сітка-тіньоваЕксперт: затіняюча сітка допомагає пережити спекотні дні і рослинам, і людям. Ступінь затінення таких сіток буває різним: від 30 до 90%. Цей показник залежить від товщини нитки і розміру вічок сітки: чим нитка тонше, а вічко ширше, тим більше світла пропускає сітка. Для овочів і фруктів зазвичай використовуються сітки зі ступенем затінення до 50%, хоча тут практикується індивідуальний підхід: кожній культурі для нормального росту підходить певна ступінь затінення. Для вольєрів, альтанок, дитячих майданчиків використовуються сітки зі ступенем затінення 70%, для парканів - 90%, щоб надійно захистити територію ділянки від сторонніх поглядів.

Як правильно встановити пластикову сітку, щоб вона не провисла?


Шпалерна сітка. Огіркова Експерт: Для монтажу пластикових сіток можна використовувати будь-які опори: дерев'яні, металеві, бетонні стовпчики. Встановлювати опори рекомендується на відстані 2-3 метри. Сітки кріплять до опор за допомогою пластикових джгутів або дроту. Якщо очікуються великі навантаження або сильні вітри, то для встановлення потрібно використовувати горизонтальну направляючі: краще металевий дріт в ПВХ-обмотці. Її встановлюють внизу і вгорі сітки.

Вертикальні направляючі встановлюють біля опор. Затіняюча сітка монтується на підготовлений каркас. Захисна сітка накидається на дерево, кущ або рослини, а в кінці сезону знімається і складається до наступного. Шпалерна сітка не провисне під вагою рослин, якщо встановити її за всіма правилами.

Як сітка реагує на дії високих і низьких температур: чи вигорає  на сонці, чи тріскається  на морозі?


Якісні садові сіткиЕксперт: Якісні пластикові сітки стійкі до УФ-випромінювання, через яке відбувається їх поступове вигорання. При сильному морозі пластикові сітки стають більш крихкими. Це потрібно враховувати і не перевантажувати конструкції з ними в холодну пору року, а також встановлювати сітки згідно з правилами. На зимовий період їх краще демонтувати.


У Вас залишилися питання? Телефонуйте нам! Фахівці інтернет-магазину «Побудуй» дадуть відповідь на них і допоможуть вибрати пластикові сітки саме для Ваших цілей.

(0800) 50-54-52

Сітки для саду. Садові сітки.


Читайте також