В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Види водостоків: плюси і мінуси

Покрівля, верхнє покриття даху, має величезне значення для всієї споруди, адже саме вона забезпечує захист всього будинку від атмосферних опадів і талої води. При надмірній кількості дощів, снігу або злив, волога може надавати серйозну руйнівну дію на саму покрівлю, тим самим, зводячи до мінімуму її основні захисні функції. Підтримувати в гарному стані покрівлю допоможуть водостічні системи, про основні види яких і піде мова.

Водостік - що це?

Водостік або водостічна система - це сукупність елементів (труб, жолобів, стоків, воронок та інших комплектуючих), необхідних для ефективного і організованого водовідводу талої води та опадів з даху. Водостік дозволяє захистити не тільки верхню конструкцію будівлі, але фасади і навіть фундамент, тим самим, гарантуючи тривалий термін експлуатації всього приміщення.

Види водостічних систем

Типи водосточних систем-min (1).JPG

Як правило, виділяють дві основні класифікації в залежності від матеріалу - пластикові водостічні системи та металеві водостоки, характеристики яких значно відрізняються. Розглянемо докладніше кожну з різновидів.

Пластикові водостічні системи

Пластиковий водостік-min.JPG

Системи цього виду виготовляються з жорсткого пластика - полівінілхлориду (він же ПВХ), і мають ряд значних переваг:

  1. Невелика вага, що знижує навантаження на карниз.
  2. Доступна ціна матеріалу. Вартість робіт по встановленню значно знижується завдяки простоті монтажу - він не вимагає залучення особливих фахівців або дорогих інструментів.
  3. Стійкість до температур: матеріал зберігає пластичність від -40 ° С до + 60 ° С
  4. Спеціальне полімерне покриття робить ПВХ-водостік стійким до корозії.
  5. Висока шумоізоляція, труби практично повністю поглинають звук води, що тече.
  6. Широка гама кольорів, що дозволяє підібрати елементи відповідно до екстер'єру будівлі.

Серед недоліків пластикових водостоків - чутливість до різких перепадів температур, через що можуть змінюватися лінійні розміри труб. Крім того, великі механічні навантаження - шар снігу або бурульки - можуть також призвести до деформації матеріалу. Одним з популярних виробників пластикових водостічних систем є торгова марка Profil, яка вже протягом 30 років утримує лідируючі позиції на ринку будматеріалів завдяки високій якості продукції.

Металеві водостічні системи

Металлическая водосточная система

Такі водостоки можуть виготовлятися зі сталі, міді або жерсті. Найбільшим попитом на сьогодні користуються системи зі сталі, з полімерним покриттям, і міді, так як системи з жерсті неміцні та недовговічні. Як провідного виробника металевих водостоків зарекомендувала себе шведська компанія «Plannja», продукція якої виготовляється зі сталі найвищої якості більше 80 років.

Металеві системи водостоку підходять для будь-яких типів даху і володіють наступними характеристиками:

  1. Міцність матеріалу, стійкість до температур від -40 ° С до + 120 ° С.
  2. Стійкі до агресивного середовища, не піддаються корозії.
  3. Тривалий термін експлуатації: сталеві водостоки служать до 30 років, системи з міді - до 100!
  4. Більш стійкі до механічних навантажень, ніж водостоки з пластику.
  5. Широка палітра кольорів.

Серед недоліків - висока вартість, а також низька шумоізоляція. Крім того, потрібна акуратність при монтажі для того, щоб не пошкодити зовнішнє покриття. Вивчивши уважно пропонований асортимент водостоків, зваживши плюси і мінуси кожної з систем, вибирайте ту, яка буде найбільш відповідати вашим вимогам.

Читайте також