В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Чи потрібні вам шпалерні сітки

Йдеться про пластикову шпалерну сітку, яку натягують на міцну раму (шпалеру). Виткі рослини на зразок огірків піднімаються по ній вгору, що робить збір врожаю зручнішим, при цьому така вертикальна грядка займає менше місця і по міжряддях зручно ходити. Такі сітки ще називають огірковими або огірочковими. Насправді придатні вони і для інших культур. Але чи обов'язково купувати шпалерну сітку для огірків, чи не буде вигідніше підв'язати їх підручними матеріалами: старим шпагатом, дротом, адже багато чого можна знайти на дачі. Все ж таки у вас не промислова теплиця, а звичайний город.

шпалерна сітка в промисловій теплиці фото.jpg

Чому шпалерна сітка - це вигідніше підручних матеріалів

  1. Готова шпалерная сітка - проста і зручна у використанні. Розтягнути і закріпити на опорах її можна за кілька хвилин. На відміну від шпагату мотузочок і дротів, з якими можна провозиться увесь день.
  2. Сучасний пластик дуже міцний, розірвати сітку руками вкрай складно. Крім огірків на стандартній шпалерній сітці вирощують навіть кабачки та дині, і вона справляється з цим навантаженням.
  3. Шпалерна сітка для огірків - це недорого. Дозволити собі 10 метрову упаковку може кожен. Навіщо винаходити велосипед, якщо є спеціальний матеріал високої якості.
  4. Рослина краще провітрюється і освітлюється, значить огірків виросте більше, і вони будуть чистішими, тому що не лежать на ґрунті, а висять на сітці. Їх дуже зручно збирати.
 Огірки на шпалері фото.jpg  Врожай огірків фото .jpg

Як найкраще зробити шпалеру для огірків

Справа ця не складна, але є декілька хитрощів, які полегшать процес.

  1. Намагайтеся використовувати вже готові міцні конструкції поблизу грядки, паркани, стіни сараїв тощо. Тоді забивати в землю опорні стовпи потрібно буде тільки з одного боку.
  2. Будь-які матеріали, які залишилися від будівництва або ремонту, дерев'яні рейки, сталеві труби, гіпсокартонний профіль. Якщо нічого немає під рукою, але є доступ до лісопосадки чи придорожніх зарослів, тоді зрубайте кілька міцних прутів, бажано з акації діаметром не менше 5 см. Зніміть з них кору і дайте підсохнути кілька днів. Без кори стовпчик з акації темніє, але не гниє і може простояти набагато довше, ніж якщо просто забити такий же з корою.
  3. Надійність кріплення. Якщо вбиваєте опору в ґрунт, а потім будете прибивати планку, то заглиблення в землю має бути не менше 40-50 см. Крім того, щоб опорні стовпи витримали весь сезон, зробіть дротяну розтяжку чи упорну ніжку в сторону найбільшого навантаження, див. малюнок нижче.
  4.  Як кріпити опорні стовпи для шпалерної сітки схема. 

    При гарному догляді і підгодівлі огірки будуть плодоносити на одному місці кілька років.

  5. Якщо городництвом ви вирішили зайнятись всерйоз і надовго, рекомендуємо спорудити високу шпалеру у вигляді шатра. Де вертикальні стовпи будуть утворювати прямокутник і з'єднуватися по периметру горизонтальними планками. У сильну спеку на цю конструкцію можна накинути затінюючу сітку і тим самим захистити рослини від пекучих променів.

Якщо є питання щодо вибору та придбання огіркових сіток, телефонуйте за номером 0800 50-54-52, або пишіть в онлайн чат. Допоможемо вибрати шпалерну сітку, щоб було недорого, просто й надійно.

Читайте також