В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Геотекстиль для під’їзної алеї та тротуарів

Геотекстилем називають цілу групу матеріалів з волокнистою структурою, що застосовуються в будівництві доріг, фундаментів та інших інженерних споруд. В основі більшості геотекстильних матеріалів лежить поліпропіленове або поліефірне волокно. Об’єднує всі різновиди здатність пропускати воду, фільтрувати дрібні частки і зміцнювати схили та піщані ґрунти. В цій статті розберемо для чого і як саме застосовується геосинтетика в приватному будівництві.

Виды геотекстиля фото.jpg

Що таке геотекстиль і навіщо він потрібен

Геотекстиль – це досить тонке (2-5 мм) полотно світло-сірого іноді зеленуватого кольору. Виробляється і продається досить великими рулонами шириною 4-6 метрів, найчастіше 5,2 метра, що дорівнює ширині полоси автомагістралі.

За способом виробництва та механічними властивостями геотекстиль буває дуже різним про те чим відрізняється термоскріплений геотектсиль від голкопробивного та тканого піде мова в розділі - як вибрати геотекстиль.

Міцність на розрив, на продавлювання, здатність до фільтрації (затримувати дрібні частинки ґрунту та пропускати чисту воду) визначається призначенням. А основні сфери застосування геотекстилю такі:

  1. Підвищення вантажопідйомності (несучої здатності) дорожнього покриття. Зміцнення основи йде через розділення різних за властивостями сипучих матеріалів – пісок, щебінь, дрібний відсів, двокомпонентна суміш (гарцовка), ґрунт. Без розділяючого шару вода змиє дрібний пісок між каміння, каміння змішається з ґрунтом і зануриться, в результаті болото з коліями і просідання твердого покриття, див. малюнки нижче.
  2. Геотектиль в дорожном пироге разрез.jpg Геотекстиль для садовых дорожек разрез.jpg 

  3. Дренаж і фільтрація – щоб дощова вода швидко проходила і всмоктувалась в ґрунт чи в дренажну трубу не розмиваючи «подушку» і не замулюючи отвори і простір між камінням дренажної суміші.
  4. Дренажная труба с защитой из геотекстиля.jpg 

  5. Формування насипів, армування зміцнення схилів. А також захист від проростання бур'яну.

 Формирование склонов с помощью геотекстиля фото.jpg Геотекстиль в ландшафтном дизайне с георешеткой фото.jpg

Насправді сфера застосування геотекстилю досить широка, це і аграрний бізнес і навіть виготолвеня меблів, про що свідчить інфографіка нижче.

Область применения геосинтетики.png

Як вибрати геотекстиль

Тут все залежить від потреби та способу використання. Для армування та зміцнення потрібен максимально стійкий до зусиль на розрив та продавлення матеріал. А здатність пропускати воду тут не дуже важлива. Тоді як для дренажу та мульчування ґрунту краще підходить «пушистий» та «кучерявий» голкопробивний матеріал. Для порівняння ось фото під мікроскопом обох варіантів.

Термоскрепленный-геотекстиль-структура.jpg    Иглопробивной-геотекстиль-структура.jpg     

Щоб легше і простіше вибрати потрібний матеріал ми сформували ось таку табличку. Вона не є абсолютною та вичерпною, але допоможе розібратись та орієнтуватись у виборі

Как подобрать геотекстиль таблица.png

Як видно з таблиці міцність термоскріпленого геотекстилю в кілька разів вища в порівнянні з голкопробивним, але і ціна вища майже вдвічі при відносно близькій щільності.

Якщо у вас є конкретні запитання з підбору чи замовлення геосинтетичних матеріалів телефонуйте за номером 0800 50-54-52

Читайте також