В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Вибираємо відповідне агроволокно

Якщо раптом не всі в курсі, що таке агроволокно, то коротко - це волокнисте полотно, з тонких поліпропіленових ниток.

Поєднує унікальні властивості - здатне зберігати тепло, при цьому має проникність для води та повітря. Тим самим під агроволокном утворюється особливий мікроклімат - ідеальний для швидкого росту і дозрівання рослин.

По суті це новий вдосконалений вид укривного матеріалу для теплиць, парників, мульчування, і навіть для укладання прямо на зелені пагони. Цей матеріал поступово витісняє поліетиленову плівку з ринку укривних матеріалів для городників.


Синонімом назви агроволокно - це спанбонд, причому спанбонд називають як агроволокно, так і його старшого брата агрополотно або агротканину.

Що таке ароволокно фото.pngВиди агроматеріалів

Почнемо з чіткого поділу:

  1. Нагадаємо, що агроволокно - це нетканий матеріал з хаотично переплетених між собою волокон поліпропілену.
    • Матеріал білого кольору використовується як покривний матеріал для теплиць або навіть прямого укладання на зелені рослини. Термін служби в середньому 3 сезони. Але гарне (недешеве) і щільністю 50 г / м2 може послужити до 6 сезонів. Щільність від 17 г \ м2, до 50 г \ м2, продається як в метрах чи дрібному фасуванні, так і великими рулонами під механізоване укладання.
    • Чорне і чорно-біле агроволокно - призначене тільки для укладання на ґрунт, і як варіант захисту дерев і кущів на зиму. Щільність стартує з 50 г \ м2, термін служби 3-5 сезонів.
  2. Агротканина - це тканий поліпропіленовий матеріал. Буває тільки чорного (сірого, темно-зеленого) кольору. Укладається на ґрунт або в міжряддя (виноградники, наприклад). Більш щільний і у багато разів міцніший матеріал. Служить протягом мінімум 7-ми років при інтенсивному топтані і навіть русі легкої садової техніки. В основному для фермерів і агрохолдингів. Це виноградники, полуничні плантації, іноді використовують як геотекстиль для зміцнення схилів.

На фото нижче кілька варіантів використання агроволокна та агротканини, в тому числі як захист від холоду на зиму і від весняних заморозків. 

 Агроволокнно для полуниці.png  Агроволокно для теплиць.png
 Парники під агроволокном фото.png    Агроволокно на зиму.png

   Застосування агроволокна - таблиця з вибору

Перше питання - це скільки матеріалу вам потрібно. Випускається воно як невеликими відрізками по 16-30 метрів квадратних, так і рулонами по 100-200 і більше квадратних метрів.

Крім того, біле і чорне агроволокно буває більш ніж десяти видів по щільності. Щільність - це вага, грам на 1 м2. У кожному різновиді свої переваги і обмеження, тому відповідь на питання - як вибрати агроволокно, ми сформулювали ось в такій таблиці.

Щільність г/м2

Колір

Можна на ґрунт, щоб зійшло швидше

На каркас парника або теплиці

На ґрунт мульчування

На кущі та лози на зиму

На зелень (молоді листочки пагони) парник, захист від шкідників

17

біле

+

-

-

так, але багато шарів

+

19

біле

+

-

-

так, але багато шарів

+

23

біле

+

-

-

так, але багато шарів

+

30

біле

+

+

-

+

-

40

біле

-

+

-

+

-

50

біле

-

+

-

+

-

50

чорне

-

-

+

+

-

50

чорно-біле два шари

-

-

+

так, але занадто дорого

-

60

біле

-

+

-

+

-

60

чорне

-

-

+

+

-

Замовлення агроволокна в інтернеті - ризики і переваги

Ціна - це головна перевага інтернет-магазину. Той самий товар тут на 10-15% нижче в порівнянні з класичною точкою продажу.

Крім того, не у всіх є близько садові або будівельні магазини з агроволокном в продажу. І замовлення через інтернет з доставкою цілком вигідний вихід.

Незручно тільки те, що товар не можна оцінити вживу перед придбанням. Але це просто вирішити, сумлінні інтернет-магазини, і ми в тому числі, не вимагаємо передоплати за товар. Ви отримуєте посилку, перевіряєте, що прийшло саме те, що ви замовляли, і тільки після цього платите за покупку.

Якщо виникли додаткові питання, телефонуйте за номером (0800) 50-54-52, або пишіть в онлайн чат. Із задоволенням вам допоможемо.

Читайте також