В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Шпалерна сітка - міф чи панацея?

Хотілося б поговорити про шпалерні сітки на мові простої людини, зрозумілими термінами. Відповісти на питання як і де її використовують, як вибирають і встановлюють. І головне питання: які результати можна отримати від використання цієї сітки? Чим більше ми знаходили інформації про шпалерні сітки, тим більше нам хотілося поділитися нею з Вами.

Що ж, спочатку про назву. Шпалерна сітка - це, так би мовити, наукова назва. У народі більш відома як "сітка для огірків", "огіркова". Але, не дивлячись на назву, її можна використовувати для впорядкування зростання будь-яких витких рослин. Ось приклади використання шпалерної сітки:

Шпалерная сетка в интернет магазине Побудуй Сетка для огурцов
Качественная шпалерная сетка

Шпалерні сітки, з’явилися для того, щоб спростити життя городникам і садівникам. Вона була зроблена по прототипу саморобних конструкцій, на виготовлення яких люди витрачали досить багато часу.

Ось які плюси використання шпалерної сітки:

  • Збільшення врожаю на 30-40% (плоди отримують більше світла, тепла і повітря).
  • Плоди не торкаються землі, не гниють та не брудняться.
  • Збір врожаю проходить швидше і зручніше.
  • Вільні стежки між грядками.
  • Сітку легко встановлювати і можна використовувати кілька сезонів.

Як встановити шпалерну сітку?

Шпалерна сітка - це пластикова сітка з вічками приблизно 10х10 сантиметрів. Вона натягується на опори вертикально або горизонтально, в залежності від рослини. Опорою для огіркової сітки можуть служити дерев'яні або металеві опори.

Сітка для шпалер

Кріплення шпалерної сіткиСітка для в`юнких рослин








 

На фотографіях деякі з можливих варіантів застосування.

Етапи встановлення сітки:

  1. Спочатку потрібно вибрати ділянку, де Вашим овочам виділено місце.
  2. Встановити опори або кілочки.
  3. Натягнути сітку між конструкцією і закріпити її ниткою, дротом або іншим кріпленням.
  4. Після цього можна приступати до посадки саджанців. Відстань між саджанцями можна залишити 20-25 сантиметрів. І не забуваємо, час від часу, допомагати рослинам обвивати сітку.

Так само важливо обривати вусики рослин, так як вони хапаються за вічка, і заважають рости рослинам, це можна робити щодня, якщо є така можливість. Якщо ні - то два рази на тиждень буде достатньо.

Для яких рослин використовують шпалерну сітку?

  1. В основному, ця сітка використовується для вирощування огірків. Саме тому в народі сітку називають "огірковою". Але при цьому, шпалерна сітка використовується для вирощування квасолі, помідорів, перцю, баклажанів, кабачків і багатьох інших овочів.
  2. Шпалерну сітку дуже часто використовують для вирощування квітів. Це дозволяє квітам рости на рівній ніжці, і правильно розвиватися. Для цього шпалерну сітку натягають горизонтально в кілька шарів. Різниця у висоті між шарами повинна бути від 10 до 20 см, в залежності від сорту рослини. І тоді квітка росте спираючись на вічко, тим самим не гнеться під своєю вагою.

Як вибрати шпалерну сітку?

Тепер варто поговорити про якість та види шпалерної сітки. Що важливо враховувати при виборі шпалерної сітки? Ці та інші питання повинні цікавити будь-якого користувача шпалерної сітки. На жаль, ринок шпалерних сіток не уникнув навали товарів низької якості, по істотно низькими цінами. І потрібно розуміти, чи можна використовувати ці аналоги, або в даному питанні економити не можна.

Що головне в шпалерній сітці

  • Міцність. Утримує вагу врожаю, не рветься.
  • УФ-стабільність. Не розсиплеться під впливом сонячних променів.
  • Довговічність. Можливість використовувати кілька сезонів.

Що може забезпечити ці функції?

  • якісний пластик;
  • стабільність пластику до УФ-випромінювання

Як бути впевненим в якості обраної сітки? Відповідь досить проста: потрібно звернути увагу на виробника, країну виробництва, популярність, сертифікати якості. Ми рекомендуємо користуватися продукцією європейських виробників. У такому випадку, ви будете впевнені в усіх параметрах, про які ми говорили раніше.

Які є фасування шпалерної сітки?

Варто також знати, що купити сітку для огірків можна як в рулонах по 500 і 1000 метрів, так і фасований варіант, по 10 м.

Є вибір навіть в кольорі:

  • можна вибирати стандартний зелений колір;
  • або білий, який надає ділянці структуру і порядок (на думку авторів).

Де купити шпалерну сітку?

Ми НЕ рекомендуємо купувати дану продукцію на ринках так як якість продукції перевірити можна буде тільки вже під час використання. Зручний спосіб придбати шпалерну сітку через інтернет магазин, попросивши надіслати разом з продукцією сертифікати якості.

Ось ми з Вами і висвітлили основні питання щодо використання і вибору шпалерної сітки, про те як встановлювати шпалерну сітку та багато іншого.

Відповідаючи на головне питання статті панацея це чи ні, можна сказати, що у кожного є можливість прийняти власне рішення з цього питання.

І звичайно кілька корисних посилань:

Читайте також