В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Рейтинг кращих зварювальних інверторів

Зварювальний інвертор – це різновид зварювального апарату, де перетворення вхідного напруги в знижений відбувається за допомогою електроніки (інвертора). А не тільки за рахунок силового трансформатора, як це було раніше. Трансформатор в зварювальному інветорі теж є, але він менший і легший. Цього вдалося домогтися за рахунок підвищення частоти напруги. На підвищену частоту для трансформатора потрібен набагато менший магнітопровод (ця деталь зроблена з електротехнічної сталі). За рахунок чого найкращі зварювальні інвертори можна носити в одній руці. А за можливостями вони перевершують старі апарати розміром з тумбочку. Адже на виході інверторного апарата постійний струм, варити ним легше, простіше, а деякі моделі дозволяють зварювати і кольорові метали на кшталт алюмінію. Але на ринку десятки брендів, у кожного в лінійці 5-6 моделей, і щоб не потонути у всьому цьому, ми зробили огляд зварювальних інверторів для домашньої майстерні.

Зварювальний інвертор.jpg

Ключові характеристики для рейтингу зварювальних інверторів

Ці ж критерії підійдуть  для вибору конкретної моделі, просто потрібно буде визначиться для чого і як часто буде використовуватися зварювальний інвертор. Комусь потрібно зрідка щось десь прихопити: паркан, хвіртка і т.д. А хтось влаштує в гаражі ремонтну майстерню. Апарати для зварювання потрібні будуть принципово різні.

  1. Зварювальний струм. Найкращі зварювальні інвертори видають максимум 200-260 Ампер. Апарати з меншим максимальним струмом купувати немає особливого сенсу. Максимальна сила зварювального струму залежить від товщини металу, яку треба зварити і діаметра електрода. Сталь завтовшки 3-5 мм можна варити електродом трійкою - зварювальний струм при цьому буде в діапазоні 75-160 А, а сталь 5-8 мм потрібно варити вже 4-кою, а струм вже буде від 100 до 250 А. На зображенні нижче табличка зварювального апарату з високими характеристиками по струму. Як 100% позначається номінальний струм апарату. А в колонках з меншим відсотком показники для ПН ПВ (розберемо нижче).

  2. Характеритстики по току.jpg

    По-хорошому запас по максимальному струму зварювального інвертора повинен бути на 20-30% більше  ніж передбачуване навантаження.

  3. Тривалість включення (навантаження) ПН% або ПВ%. Позначає яку долю часу інвертор працює, а яку охолоджується в зварювальному циклі. Стандарт зварювального циклу 10 хвилин, при цьому ПН побутових зварювальних інверторів знаходиться в межах 20-60%, а у профі моделей до 90%. Оптимальний рівень ПВ - 60% це означає, що він може працювати до 6 хвилин безперервно під максимальним навантаженням.

  4. Тривалість включення .jpg

    Більше не треба, адже все одно потрібно буде робити паузи щоб замінити електрод, оцінити якість шва і т.д. З струмовим навантаженням менше максимального рівня апарат може працювати безперервно, в даному прикладі це 387 А і менше.

  5. Тип зварювання. Кращі моделі зварювальних інверторів в нашому огляді можуть працювати в декількох режимах, але базовий тип зварювання - це MMA (Manual Metal Arc) ручне зварювання з електродом в утримувачі. Цього достатньо для 90% робіт, але є ще зварювання тип MIG (Metal Inert / Active Gas) - це напівавтомат, варить дротом в середовищі інертного газу (аргон). MAG - подібний режим, тільки газ не інертний (активний) найчастіше вуглекислий, тут головне видути атмосферний кисень з області зварювання. Навіть якщо зварювальний інвертор може працювати в режимі MIG \ MAG тримач для напівавтоматичного зварювання найчастіше продається окремо.

  6. Тип зварювання TIG (Tungsten Inert Gas) – не важливий для нашого рейтингу зварювальних інверторів. Це зварювання неплавким електродом (вольфрамовим стрижнем) в середовищі інертного газу. Може бути актуальним лише для автомобілістів або енергетиків, так як легко зварює кольорові метали. В умовах домашньої майстерні навряд чи варто переплачувати за цю функцію.

  7. Захист і корисні «фішки». Запобіжник і захист від перегріву є у всіх, але при виборі звертайте увагу чи є в апараті:

  • функція легкого запалювання дуги (Hot Start) - інвертор автоматично підвищує напругу і зварювальний струм в момент старту, дає імпульс вище ніж виставив користувач, потім повертає назад;

  • Вбудований захист і інші функції.jpg

  • захист від залипання електрода (Anti Stick) - особливо корисно для новачків, коли дуга згасла, а електрод прилип - апарат відключає струм, щоб можна було спокійно відірвати електрод і почати все заново;

  • запобігання залипання (Arc Force) - або форсування дуги в момент, коли від електрода відокремлюється велика крапля, вона може заповнити собою простір між електродом і деталлю, і щоб електрод НЕ залипнув, кращі моделі зварювальних інверторів на частки секунди підвищують зварювальний струм.

ТОП зварювальних інверторів 2021

Подальший список не претендує на істину в останній інстанції, в кожному регіоні можуть бути свої лідери, або навпаки – не можна буде знайти модель і з нашого рейтингу, але список ключових характеристик допоможе вибрати інвертор для зварювання, який підійде під конкретну задачу.

Отже, представляємо огляд кращих моделей зварювальних інверторів у вигляді наочної таблиці.

Місце в рейтингу

Модель

Максималь-ний струм, А

Час ПН ПВ%

Тип зварювання

Захист і розумні функції

1

Зварювальний апарат Дніпро-М ММА (IGBT), 250 DPFC

250

60

ММА

Hot Start

Anti Stick

Arc Force

+ жк дисплей та ударостійкий корпус

2

Зварювальний апарат DAEWOO DW 170

260

60

MMA

Hot Start

Anti Stick

Arc Force

3

Зварювальний апарат Kaiser NBC-200 INDUSTRY

200

60

MMA

Hot Start

Anti Stick

Arc Force

4

Зварювальний інвертор напівавтомат Kaiser MIG-265 2в1

265

60

ММА\MIG

Hot Start

Anti Stick

Arc Force

5

Зварювальний апарат DAEWOO DW 260

260

70

ММА

Hot Start

Anti Stick

Arc Force

6

Зварювальний апарат DWT MMA-250 

250

80

ММА

Hot Start

Anti Stick

Arc Force

7

Зварювальний апарат Kaiser MAG-195R

180

60

MIG\MAG

Напівавтомат

8

Зварювальний апарат Kaiser NBC-250 PROFI в чемодане

250

40

ММА

Hot Start

Anti Stick

9

Зварювальний інветор DWT MMA-200 MINI (301672)

150

35

ММА

Hot Start

Anti Stick

Arc Force

При складанні рейтингу зварювальних інверторів ми враховували і ціну, чим кращі характеристики при нижчій ціні, тим вище розміщено модель інвертора, але вказувати ціну визнали неправильним. Тому що вартість змінюється з часом і відрізняється в різних магазинах, зберігається лише деяка пропорція, а вона в рейтингу врахована. Також враховувалися відгуки про надійність і кількість звернень в сервісні центри. Адже на словах все може бути прекрасно, а за фактом апарат не видає заявлених характеристик або виходить з ладу.

Сподіваємося матеріал статті був корисний, а якщо з'явилися питання по наявності, умов оплати і термінів доставки телефонуйте за номером (0800) 50-54-52.


Читайте також