В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Які сходи на горище кращі – дерев'яні чи металеві

Складані сходи на горище – це просто, надійно і дуже зручно. Адже більшу частину часу вона прихована, не займає місця, а коли потрібно розкладається менше ніж за хвилину. Але в момент покупки вибрати одну з десятків модифікацій буває непросто. У цій статті ми розберемо за якими параметрами підбираються горищні сходи взагалі і які переваги, і недоліки дерев'яних і металевих моделей.

Як вибирати горищні сходи

1. Висота стелі – більшість сходів розраховані на висоту приміщення 280-290см. Якщо реальна висота у вас дещо менше, скажемо 275см, нічого страшного – потрібно просто підрізати горищні сходи по висоті так, щоб вони повністю розкривалися (див. Фото нижче).

Як вкоротити дерев'яну драбину інструкція.jpg

Для високих стель є особливі різновиди сходів з максимальною висотою 330-350см, якщо висота стелі ще більше, краще використовувати стаціонарні сходи, оскільки складні вийдуть занадто великими, громіздкими і важкими. Але якщо дозволяють кошти, можна замовити висувну драбину ножичного типу з електроприводом від фірми Roto (Німеччина) (див. Рис. нижче). Максимальна висота приміщення до 460см.

Дюралюмінієва драбина з електроприводом фото.jpg

2. Розмір отвору в стелі. З одного боку, чим більше, тим зручніше, з іншого – в конструкції перекриття можуть бути свої обмеження: відстань між балками, розташування коридору тощо, і тоді доводиться маневрувати. Стандартним вважається розмір короба 120см на 60см або на 70см, це оптимальний розмір як з точки зору анатомії, так і з позиції зменшення втрат тепла через отвір. Але випускаються і компактні серії горищних сходів

3. Утеплення кришки короба. Якщо вихід на горище у вас з теплої кімнати, а саме горище не утеплене, краще брати горищні сходи з товстою утепленою кришкою, наприклад, такі як Oman (Polar), де товщина шару утеплення 86мм. Але зазвичай горища нових будинків утеплені, а вихід на горище намагаються робити з коридору або передбаннику, тому цілком достатньо стандартного шару утеплення товщиною 26-30мм.

Порівняння горищних сходів – дерево і метал

Різновиди складних сходів на горище фото.jpg

Відразу обмовимося, що під металевими маються на увазі як сталеві, так і алюмінієві горищні сходи. Спочатку порівняємо їх між собою. Також в цю категорію відносяться комбіновані горищні сходи, в яких дерев'яні сходи з'єднані зі сталевими кроквами (шнурами).

Матеріал

Стійкість до корозії

Міцність

Габарити і зовнішній вигляд

Сталь

Порошкова фарба захищає сталь – термін служби понад 50 років

Максимальна в класі, але максимальне навантаження сходів визначається міцністю фурнітури і кріплення, тому всі види в одному класі міцності

Сталеві сходи «стрункіше» і витонченіше інших варіантів, займають менше місця в складеному вигляді, плюс сучасне фарбування, виглядають богато і дорого.

Алюміній

Не схильний до корозії в принципі, додатковий захист не потрібен, термін служби не обмежений

Висока, є досить запасу, який перевищує розрахункове навантаження.

Алюміній виглядає сучасно і привабливо, габарити в складеному вигляді ближче до дерев'яних сходів.


Металеві сходи коштують дорожче дерев'яних – це вибір тих, хто найбільше цінує надійність і максимальний запас міцності.

А ще чим крім ціни хороші дерев'яні горищні сходи:

1. Дерев'яні сходи простіше інших варіантів підрізати по висоті – гарантія при цьому повністю зберігається.

2. Дерево «теплий» матеріал – навіть якщо ви опустіть сходи з холодного горища вони не «обпечуть» вам руки холодом, як сталеві або металеві.

3. Є навіть така мила для власників домашніх тварин перевага – ваш кіт спритно і чіпко підійметься на горище по дерев'яних сходах, тоді як металеві занадто слизькі і тверді для кігтів.

4. Дерево легше сталі і навіть алюмінію, що добре, якщо користуватися сходами будуть тендітні дівчата або підлітки.

5. Натуральне дерево один з найкрасивіших і безпечних матеріалів.

Насправді в реальній експлуатації особливої ​​різниці між дерев'яними і металевими сходами ви не помітите. Тому вибирайте ту модель, яка вам подобається і підходить за ціною.

Де придбати горищні сходи

Будівельні супермаркети пропонують величезний асортимент товарів. Тут можна наживо подивитися і помацати зразки від різних виробників. Але ціни в інтернет-магазинах помітно нижче. Тому багато покупців практикують переглянути і протестувати товар в супермаркетах, щоб потім замовити цю ж модель через інтернет.

У нашому інтернет-магазині ви можете отримати вичерпну консультацію по характеристикам товарів, а також приїхати подивитися зразки наживо. Якщо виникнуть питання, телефонуйте за номером (050) 414-92-73.

Читайте також