В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Як правильно очистити блендер

Якщо виникло це питання, скоріше за все, блендер не помили відразу і дрібні шматочки приклеїлися до ножів і стінок чаші. Окропом пластикові деталі не обільєш, а ножі не обробиш йоржиком. Добре якщо є посудомийна машина, але чи не зашкодять миючі засоби і гаряче повітря режиму сушки редуктору або пластиковим деталям? Насправді очистити блендер легше ніж, здається, просто потрібно знати декілька хитрощів. Блендери відрізняються по конструкції, різними будуть і способи очищення.

Чистимо стаціонарний блендер з чашею (він же шейкер)

У цих приладів велика скляна або полімерна чаша, на дні якої розташовані ножі подрібнювачі. Дістатися до них щіткою і очистити механічно непросто, але такий блендер легко очистити, якщо залити в чашу теплу воду з додаванням засобу для миття посуду і запустити на півхвилини, на середній швидкості див. мал 1 а, в.

Більшість фрагментів змиються відразу, а особливо завзяті відокремляться, якщо залишити розчин в чаші на півгодини. Далі потрібно промити чашу під струменем чистої води.

Перед тим як прибрати прилад на зберігання висушіть його, а то може з'явитися затхлий запах.

Очистка засохлого бруду з блендера.jpg

Стаціонарну частину з двигуном і перемикачем мити не можна, при необхідності поверхню протирається вологою ганчіркою або серветкою з мильним розчином.


Як відмити занурювальний блендер

Якщо вінчик для збивання блендеру або навіть потужного міксеру очистити просто, то з ніжкою, в якій знаходяться ножі, захищені від випадкового дотику спеціальної спідничкою (див. мал 2,) доведеться повозитися.

Робоча частина блендера.jpg

Ніжка блендеру не розбирається. І якщо вчасно не видалити залишки їжі з-під ножів, і місця де вал виходить з ніжки, можна навіть безповоротно зіпсувати насадку. Бруд утворює кірку або ще гірше, почне псуватися, з'явиться неприємний запах і цвіль.

Добре якщо корпус ніжки металевий див. мал 3. Такий блендер можна опускати в гарячу їжу, а також прокип'ятити насадку в окремій каструлі або прогнати в посудомийній машині на максимальному режимі.

УВАГА! Не намагайтеся продезенфікувати деталі блендера в духовці або мікрохвильовій печі. У першому випадку ви зіпсуєте ущільнення і втулки обертання валу, а в другому - спалите мікрохвильовку.

Після мийки та термообробки приєднаєте до ніжки моторний блок, опустіть її в теплу (а металеву можна в гарячу) воду і включіть на 20-25 секунд. Огляньте ножі, при необхідності включіть і опустіть у воду повторно.

Якщо залишки розм'якшеного бруду залишилися на валу або під ножами, видаліть їх за допомогою ватної палички, і промийте насадку під сильним струменем води.

Блендер з чашею подрібнювачем

Універсальні блендери, крім прямих насадок, укомплектовані чашею з S - подібним ножем для рубки м'яса, криги, горіхів тощо. (див. мал 4). У кришці чаші є шестерний редуктор, який зменшує швидкість обертання і збільшує силу руху лез.

Чаша блендера.jpg

Ось з цієї кришкою з шестернями слід бути особливо уважним. Обов'язково перевірте чи можна її мити з повним зануренням у воду, інакше редуктор може заклинити і деталь вийде з ладу, а в більшості випадків кришка з шестернями не розбирається і буде безнадійно зіпсована.

Ніж з валом і чаша миються досить легко. Якщо все ж таки залишилися прилиплі шматочки їх легко видалити теплою водою з миючим розчином. Навіть ножі можна очищати губкою, рухаючись від валу уздовж ножа. Будьте обережні - ножі дуже гострі.


Якщо виникнуть питання щодо вибору та режимів експлуатації побутової техніки для кухні, телефонуйте  (050) 414-92-73, будемо раді вам допомогти.

Розділи
Читайте також