В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Мистецтво економії: водозберігаючі аератори

Водосберегающие аэраторы День кожного з нас починається з водних процедур: ми вмиваємося, чистимо зуби, приймаємо душ... Додамо трохи арифметики: на чистку зубів в середньому йде 1 хвилина 30 секунд – саме за такий проміжок часу можна набрати 10-літрове відро води. Приймаючи душ, в хвилину ми витрачаємо 12-15 літрів – приблизно стільки ж, скільки і при митті посуду під проточною водою. Додайте сюди прання, спуск води в унітазі, бажання поніжитися в теплій ванні, і ви отримаєте кругленьку суму, яка щомісяця буквально «випливає» з вашого гаманця при оплаті комунальних послуг.

Дійсно, третина використовуваної води в побуті, витрачається даремно. Один з простих і ефективних способів економити воду є водозбірігаючі аератори.

Що таке аератор води

Экономия воды. Экономители воды Водозберігаючий аератор – це спеціальна насадка на змішувачі, яка допомагає значно зменшити обсяг потоку води, а значить, і її витрат. Завдяки цьому пристосуванню, крани і душові лійки не будуть пропускати зайву воду, при цьому, не даючи напору ослабнути. В цілому, аератори допомагають знизити витрату води в 1,5-2 рази! Тобто, можна економити в середньому 50-80% води. Крім того, насадка-аератор істотно знижує рівень шуму і бризок, а також служить в якості фільтра.

"Водозберігаючий аератор знизить рівень шуму, бризок і замінить фільтр"

Зручністю такої насадки є те, що вона може бути застосована як для ванної кімнати, так і для кухні. Спеціальні аератори спроектовані для душа – вони відрізняються конструкцією і місцем установки. Їх встановлюють в підставі душового шланга.

Як це працює

Як правило, аератор складається з корпусу, ущільнювального гумового кільця, а також картриджів-сіточок. Поки кран закритий, кільце ущільнювача знаходиться в розслабленому стані. Як тільки відкривається кран, зростає тиск, завдяки чому кільце розплющується і закриває собою отвір у вигляді зірочки. Чим вище тиск, тим менше стає зазор між кільцем і зірочкою. В результаті цього швидкість проходження води помітно збільшується, не даючи напору слабшати.

Принцип роботи аератора схема.jpg

"Принцип роботи аератора – регулятора витрати води"

Види аераторів і їх особливості

Залежно від матеріалу, з якого виготовлений аератор, їх поділяють на кілька типів:

  • Пластикові аератори: серед переваг цього виду насадок – легкість в установці, вони не прикипають до змішувача і доступні в ціні. Істотним мінусом, однак, є чутливість до механічних навантажень і досить короткий термін експлуатації. Тому зверніть увагу, що змінювати пластикові аератори доводиться раз на півроку-рік.

  • Алюмінієві аератори: основним плюсом таких насадок є низька ціна, але, вибираючи їх, слід враховувати, що алюмінієві конструкції досить тендітні, можуть прикипати до змішувача і вимагають частої зміни.

  • Латунні аератори: довговічність і міцність – основні характеристики цього типу. Вони не бояться іржавіння, не деформуються і тому повністю виправдовують свою ціну, нехай і досить високу в порівнянні з пластиковими і алюмінієвими аераторами.

Установка аератора

Простота в монтажі – ще один вагомий аргумент на користь водозберігаючих аераторів. Для того, щоб встановити його, необхідно просто вкрутити насадку в змішувач проти годинникової стрілки. При необхідності аератор також можна самостійно прочистити, розкрутивши конструкцію і окремо промивши кожен елемент.



Читайте також